Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megbüntetett egy ellenőr....

Megbüntetett egy ellenőr. Miért ennyi a büntetés?

Figyelt kérdés

Június 15.-én egy bkv ellenőr megbüntetett a villamoson és adott egy 12000 Forintos csekket. Azt mondta h 8 napon belül bemutathatom a bérletem az Akácfa utcában.4 kérdésem lenne:

1: Tényleg 8 nap áll a rendelkezésemre egy bérletet bemutatni?

2: Visszamenőleg lehet-e bérletet venni? Tehát mondjuk kérhetem június 14.-étől?

3: Miért 12000? Neten találtam egy közleményt, ott azt írták h 10000 mert a 12000-t nem tartották reálisnak.

4: A lakcímemet nem adtam meg nekik. Joguk van hozzáférni olyan nyilvántartáshoz amiből megtudhatják a címem? Kaphatok így felszólítást vagy akármit?

2010. jún. 18. 15:44
 1/5 anonim ***** válasza:

hát attól függ, mit adtál meg. ha diák száma/személyi szám/lakcím nincs meg nekik (lakcím tudom, ez esetben nem), és csak név, akkor nem tudnak megbüntetni.

amúgy érdekes az összeg, metrón mindig azt látom, ha pótdíj összege 6000 v mi...

2010. jún. 18. 15:50
 2/5 anonim válasza:
100%

Első válasz:Igen tényleg 8 nap áll a rendelkezésedre!A bérlet bemutatása esetén a pótdíjfolyamat 2.000,- Ft bérletbemutatási díj ellenében, éves, szemeszterre szóló és negyedéves bérletek bemutatása esetén 1,000,- Ft bérletbemutatási díj ellenében megszűnik.

Második válasz:Visszamenőleg bérletet nem fogsz kapni hacsak nem ismersz egy jegyárusítót személyesen,egyébként nem!

Harmadik válasz:12000Ft a bírság 2010.január elsejétől annak aki jegy nélkül, érvénytelen jeggyel, bérlettel, utazási igazolvánnyal kísérli meg az utazást, illetve valamilyen kedvezményt jogosulatlanul vesz igénybe.

Negyedik válasz:Az mind egy ha megadtad ha nem a neved meg van.Igen joguk van hozzá mivel ezzel a Bkv.Zrt-t megkárosítottad ezért élhetnek azzal (élni is fognak) a jogukkal hogy a díjt behajtsák.

Az első hozzászólónak üzenem,hogy a büntetés akkor 6000Ft-amennyiben a megbüntetett a helyszínen azonnal tud fizetni!

2010. jún. 18. 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Miért nem kamunevet adtál meg?Így behajthatják rajtad:s
2010. jún. 18. 16:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Vannak félhavi bérletek is, ami 15-től jó.
2010. jún. 18. 17:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor befizetem a 12000-t, végül is megérdemeltem. Először utaztam bérlet/jegy nélkül, többet nem is fogok.
2010. jún. 19. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!