Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha mellettem van a csomagom...

Ha mellettem van a csomagom az ülésen, és valaki le akar ülni, akkor mennyire korrekt a saját helyem átadni? (És a csomag marad)

Figyelt kérdés

Korábban nem volt ilyen gond, mert felraktam a csomagom a helyére, de most a csoda emeletes vonatokon nincs csomagtartó.

Szóval magam mellè tudom tenni az ülésre.

Ha valaki felszáll és le akar ülni, akkor ilyenkor sokan az ölükbe veszik a táskájukat, de nekem most kb 20 kiló cuccom van, szívesebben ácsorognék a súly nélkül, mint hogy üljek ezzel az ölemben.

Mennyire korrekt ilyenkor a sajàt ülőhelyem átadni, a cuccaimat meg hagyni a másik ülésen? Ugyanúgy 1 új szabad ülőhely keletkezik, mint az ölbevevős módszerrel.

2023. okt. 9. 16:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

“ joggal veteti fel veled”

Mármint ha én már az ülőhelyemről felálltam, utána? Hát akkor az ölembe veszem a cuccaim ha nincs más opció, nem veteti fel velem senki.

2023. okt. 10. 14:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem, ha más is le akar ülni.
2023. okt. 10. 15:01
 13/16 anonim ***** válasza:
Mit teszel akkor, ha egy két mankóval járó kismama száll fel a vonatra, nincs szabad ülőhely, és láthatóan te vagy a legalkalmasabb arra, hogy átadd a helyed?
2023. okt. 10. 15:07
 14/16 A kérdező kommentje:

Ritkán másznak fel az emeletre rokkant kismamák, szóval ennek az esélye kb 0.

2023. okt. 11. 11:22
 15/16 anonim ***** válasza:
47%

Mit teszel akkor amikor nem emeleten utazol és egy két mankóval járó kismama száll fel a vonatra, nincs szabad ülőhely, és láthatóan te vagy a legalkalmasabb arra, hogy átadd a helyed?

De nem értetted meg a kérdésem lényegét.

2023. okt. 11. 11:30
 16/16 A kérdező kommentje:

Emeletes vonaton MINDIG az emeletre ülök. Nem emeletes vonatokon meg van csomagtartó így ott nem létezik a probléma amiről szól a kérdés, ott átadom a saját helyem, a cuccaim meg maradnak fent a csomagtartón, no problemo.

2023. okt. 11. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!