Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem kellene kicsit újragondoln...

Nem kellene kicsit újragondolni azt a célt, hogy minél többen utazzanak tömegközlekedéssel?

Figyelt kérdés

Szerintem is minél több embernek kellene tömegközlekedéssel utaznia, de nem úgy, hogy a leglustább embereknek is a seggük alá toljuk a tömegközlekedést, miközben más helyeken alig fejlesztenek valamit, mert ott fejlesztés nélkül is hajlandók az emberek tömegközlekedésre szállni.

Pl. Káposztásmegyerről köztudott, hogy mennyi lusta ember lakik ott, ezért is követelik maguknak, hogy a házuk bejáratáig járjon a metró, miközben más városrészeknek távolról se jár olyan jó szolgáltatás, mint Káposztásmegyernek MOST.

2023. okt. 1. 22:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%

persze, meg vissza is mehetnénk a barlangba lakni és tűzet rakni, netán vadászni, halászni, meg bogyót gyűjteni.

csak 1 összehasonlítás: nekem munkába jutni autóval kb 40-45 perc. ez tömegközlekedéssel kb 80 perc. na most ez kb duplaidő. itt most 1 odaútról van szó. az idő, amit erre kéne fordítanom naponta elég sok, amit igy másra tudok fordítani. és semmi köze a lustasághoz.

2023. okt. 1. 22:19
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
Egy büdös, mocskos, járműn utazni ami ráadásul késik is nem jó kompromisszum.
2023. okt. 1. 22:20
 3/17 anonim ***** válasza:
66%
na meg igen. más büdös hónaljszagát, szájszagát elviselni, mert képtelen ápoltnak lenni... köszi, de inkább fizetek autót.
2023. okt. 1. 22:23
 4/17 A kérdező kommentje:
Megtudtuk, hogy az autósok nemcsak lusták, de még egy kérdés értelmezésre is alkalmatlanok.
2023. okt. 1. 22:43
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
helyes, akkor alkalmatlanok. ez van, jó éjt.
2023. okt. 1. 23:00
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az idő a legnagyobb problémám.

Autóval 40 perc busszal 1,5 óra minimum.

12 órás műszakban ez már 15 órát vagy 16ot jelentene+ készülődés, zuhanyzás stb.

Így is van mikor csak 4-5 órát tudok aludni hát ebből már nem vagyok hajlandó lentebb adni mert arcon csapkodok mindenkit a melóhelyen ha nem alszom ki magam.

2023. okt. 1. 23:10
 7/17 A kérdező kommentje:

Mintha bármi köze lenne a kérdésnek a te magánéletedhez...

2023. okt. 2. 09:32
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Melyik - szerinted - lefedetlen városrészen laksz, hogy a káposztásmegyerieket kell szidni? Ha máshol maguktól is tömegközlekedést használnak az emberek, akkor nyilván van hozzá megfelelő nagyságú utasszám is, ami a fejlesztések megalapozója. Másrészt ha nekem az a célom, hogy növelni szeretném a tömegközlekedők arányát, akkor én is ott fejlesztenék, ahol új utasokat lehet bevonzani, hiszen ez a logikus.
2023. okt. 2. 10:44
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig van köze.

Hisz ettől is függ, hogy milyen közlekedési eszközt választok... Sőt mindenki magánélete számít pár példa:gyereket kell vinni-hozni, be kéne vásárolni, postára menni stb.

Ezek mind magánügye mégis ezek miatt is kell közlekedni.

2023. okt. 2. 11:12
 10/17 A kérdező kommentje:

Pont arról szól a kérdésem, hogy nem kellene-e újragondolni az általad logikusnak nevezett elgondolást. Szerintem nem minden esetben ott kell fejleszteni, ahol utasokat lehet bevonzani. Ha egy városrész vagy település már egy csomó fejlesztést kapott, akkor ott ne legyen csak azért mégtöbb fejlesztés, hogy mégtöbb utas legyen. Az erre fordítandó összeget költsék olyan helyek felzárkóztatására, ahol habár kevés utast lehet bevonzani, de az a kevés utas jobban megérdemli.

2023. okt. 2. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!