Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tökéletesen használható a MÁV...

Tökéletesen használható a MÁV applikáció, vagy szenvedelmes?

Figyelt kérdés
Például bármit követek el nem hajlandó módosítani például az utasok számát vagy ilyesmi többféle probléma van nekem
2023. szept. 17. 08:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon keveset használtam MÁV-ot nemrégiben kényszerből és állandó probléma volt, hogy ha venni akartam egy jegyet, akkor az elsőre sosem sikerült. Rányomtam a vásárlásra, bankkártyát kiválasztottam, jött az értesítő a tranzakció megerősítésére, elfogadtam, a bank appja azt írta sikeres tranzakció, de valójában ez soha nem történt meg, valahol elakadt a folyamat. Minden alkalommal végig kellett csinálnom az egészet mégegyszer és akkor másodjára már mindig működött, átment a tranzakció és megkaptam a jegyem. Másnap pedig a bank nyitásakor az elakadt tranzakció is mindig életre kelt és megpróbált átfutni, de másnap már nyilván nem fogadta el a MÁV rendszere az előző napi járatra a jegyvásárlást, szóval sikertelen tranzakció.
2023. szept. 17. 09:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én rengetegszer használom és nekem soha nem volt vele problémám.
2023. szept. 17. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A kezdőoldalon van az Utasok és kedvezmények menüpont, ott tudod módosítani az utasok számát.
2023. szept. 17. 11:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Néhány hiányossága van.

1. A grafikus helyfoglalás hiányzik, online már van rá lehetőség, az app csak az automatikus és a paraméterek szerintit dobja fel (például ablak mellé, asztalhoz kéred, stb. de konkrét helyet nem választhatsz).

2. Lehetetlen úgy beállítani, hogy nem akarom a BKK-t igénybe venni (Kelenföld és Kőbánya-Kispest között a vonatok közé feldob két BKK-s ajánlatot is ami nagyon zavaró, nem azért keresek a vasút keresőjével hogy a metróra irányítson). A "teljes budapesti közlekedéssel" opciót kikapcsolva kicsit jobb a helyzet, de nem iktatja ki teljesen.

3. Minden jegyhez meg kell adni személyes adatokat, ami tök fölösleges szerintem. Úgyse ellenőrzik, a jegyet meg amúgyse mindegy ki használja fel? A papíralapút is odaadhatom bárkinek miután megvettem.

4. A visszaváltás nem elérhető, csak online.

5. Mivel be van kötve a vonatkövető rendszerbe és látja a késéseket, meg azt is hogy melyik vonaton csipogták le, megfelelő körülmények között automatikusan bejöhetne az általány kártérítés igénylése.

2023. szept. 17. 12:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteget használom, még sosem volt vele semmi probléma.

1. Ez nem az app hiányossága, hanem alapvetően az egész MÁV-é, hazai közlekedésé. Egyelőre az a kivételes, hogy a webes oldalon egyes vonatokra elérhető a grafikus foglalás, nem az app lóg ki lefelé.

3. Akkor nem mindegy, hogy ki használja fel, ha valamilyen kedvezményes jegyről van szó. Nyilván a teljes árúnál mindegy lenne, de a bérletnél már ott sem. Szóval egyszerűbb, ha az az alap, hogy meg kell adni.

4. Nem egészen értem, mire gondolsz. Az 1. pontban "online" alatt még a webes Elvirát értetted. Ha most is így érted, akkor nem igaz amit írsz, mert az appból is lehet visszaváltani tök egyszerűen. Ha az online alatt azt érted, hogy internetkapcsolat kell hozzá, akkor pedig ez nem tudom, miért meglepő. Vásárolni is csak online lehet, offline nem. Ugyanis online bankkártyás fizetésről van szó, természetes, hogy kell hozzá net.

2023. szept. 17. 14:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nehézkesnek találom.

Például árulja el valaki, hogy ha köztes állomást állítok be, azt hogyan tudom később kiiktatni onnan. Nekem az app újratelepítése nélkül nem tűnik el és üresen hagyni sem lehet.

2023. szept. 18. 03:22
 7/8 eddiboy ***** válasza:
100%
Simán ki lehet törölni a köztes állomást, jobbra lent van egy X jel. Régebbi verzióban volt nehéz ez a művelet, egy ideje már jól működik.
2023. szept. 18. 07:02
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm!
aug. 3. 18:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!