Országbérletet lehet ugy kérni külön hogy x napos legyen ?
Figyelt kérdés
2023. szept. 7. 22:44
1/12 anonim válasza:
Nem, 30 napos az ország és megyebérlet is. Annyit lehet, hogy lehet eltérő dátumot választani, mint amikor veszed.
3/12 anonim válasza:
Nem 30 napos, hanem ahhoz a hónaphoz igazodik amiben a kezdőnapja van. Tehát az augusztusi kezdőnapú 31 napos, a szeptemberi 30.
5/12 anonim válasza:
#4: pedig igaz.
Részlet a MÁV díjszabásából:
"A 30 napos bérlet az érvényesség első napját követő hónap azonos napját megelőző nap 23:59
órájáig érvényes."
6/12 anonim válasza:
7/12 anonim válasza:
30 napos a neve, de valójában annyi napos, ahány napos a hónap. A havi bérlettől különböztetik meg így, ami mindig 1-jétől köv. hónap 5-éig jó. Sok helyen még van ilyen, én ez utóbbit megszüntetném, a "30 napos" rugalmasabb.
9/12 anonim válasza:
Szerintem igen, mert ha nekem csak 10-étől kell, akkor köv. hónap 9-éig lesz jó, míg hagyományos havibérlet esetében akkor is az adott havit kell megvennem, és csak 5-éig lesz érvényes.
Szerintem lehet vele spórolni, ha pl. valaki csak hétköznapokon iskolába/munkába járásra használja, ha pénteken jár le, csak hétfőn vesz újat, ha úgy jön ki a szünet/szabadság, arra az 1-2 hétre nem vesz stb.
10/12 anonim válasza:
Először azt gondoltam, a munkahelyek miatt van havi, hogy azt tudják csak a dolgozóknak elszámolni, de megye-/országbérletből csak 30 napos van, és azt is el lehet számoltatni a munkáltatóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!