Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A MÁV mi alapján indítja a...

A MÁV mi alapján indítja a járatait?

Figyelt kérdés
Mi alapján találják ki az útvonalakat, az emberek igényeit egy vasútvonalra? Pl. azt sem értem, hogy az S76 járatot miért kellett lerövidíteni Piliscsabáról Pilisvörösvárig, most aki Piliscsabáról jár mondjuk Rákosra annak át kell szállni Pilisvörösváron. Illetve nekem is lenne néhány ötletem esetleges útvonalakra, nincs valami oldal, vagy telefonszám ahol lehet javaslatokat tenni?

2023. szept. 2. 12:07
 1/6 A kérdező kommentje:
Itt most főképp a fővárosban és agglomerációban járó személyvonatok érdekelnének.
2023. szept. 2. 12:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom a MÁV honlapját, a Kapcsolat részen találsz telefonszámokat is, ők biztosan tudnak neked segíteni.
2023. szept. 2. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A VPE honlapján szokták közzé tenni a menetrend tervezeteket és meg lehet köpködni. De a jövő évi menetrendekre vonatkozó véleményezési időszak már lezárult

[link]

egyébiránt: eszrevetel@mav-start.hu

2023. szept. 2. 12:51
 4/6 anonim ***** válasza:
73%

Manapság leginkább a munkaerő-kapacitás alapján rövidítenek és szüntetnek meg járatokat, illetve zárnak be vasútvonalakat.

Tehetsz javaslatokat, de azokkal nem fog foglalkozni senki.

2023. szept. 2. 17:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Tehetsz javaslatot, de kevés az esély rá, hogy lesz eredménye. Az állam a saját elvárásainak megfelelően megrendeli a szolgáltatást a vasúttól. Készítenek egy menetrendi tervezetet, amit a megrendelő jóváhagy, aztán így készül. Települési önkormányzatok, egy egy befolyásosabb országgyűlési képviselő néha tud érdemi változást elérni, de van, hogy ez nem tartós. Összességében az a meglátásom, hogy olyan emberek mondják ki az utolsó szót ezzel kapcsolatban, akik sosem utaznak rajta.
2023. okt. 1. 22:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajnos, én is úgy veszem észre, hogy nem érdeklik őket a valós igények.
2023. okt. 15. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!