Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az újabb vonatokon miért...

Az újabb vonatokon miért nincs (kulccsal) nyitható ablak?

Figyelt kérdés

Tudom hogy van klíma és nem kell nyitogatni amikor épp megy. Ez nyilvánvaló.

De sokszor nem kapcsolnak klímát és így pusztulat bezárva lenni. Pedig mondjuk kora reggel még kifejezetten kellemes is lehetne nyitott ablakkal, de napközben is legalább oxigén lenne, ha hűvös nem is.

Lehetne mondjuk kulccsal nyitható, amit csak a kalauz tud nyitni ha nincs klíma.

Viszont légmentesen lezárva lényegében kínzás… és veszélyes is ilyen időben! Aztán meglepődik avasúttársaság ha az utasok kiütik az ablakot mint tavaly nyáron. :(

Miért nincs semmi nyitható ablak a vonatokon???

2023. aug. 25. 13:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
A kérdést szerintem megválaszoltad (mert van klíma), bennem inkább az merül fel hogy miért van olyan hogy nem megy a klíma? Miért kapcsolják ki? Ha meg el van romolva, akkor miért állítják forgalomba a szerelvényt egyáltalán?
2023. aug. 25. 13:42
 2/12 A kérdező kommentje:

Mert csóró a máv, ezt mindenki tudja. Lepukkant a legtöbb szerelvény, nincs pénz rendesen működtetni stb.

Az ablaknyitás viszont ingyen lenne.

2023. aug. 25. 13:49
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Az is pénz, hogy nyithatóvá tedd az összes ablakot egy olyan szerelvényen, ahol amúgy nem az. Nyilván mindenféle biztonsági kérdést is felvet. Ha arra nincs pénz hogy megszereljenek egy elromlott klímát, akkor erre szerintem mégkevésbé lenne.
2023. aug. 25. 13:51
 4/12 A kérdező kommentje:

A gyártónak is eszébe juthatna mondjuk, hogy bizonyos berendezések nem fognak menni 24/7.

2023. aug. 25. 13:54
 5/12 A kérdező kommentje:
A biztonsági kérdés meg szerintem inkább az, hogy 40 fokos fojtogató üvegházba vannak bezárva emberek tömegesen…
2023. aug. 25. 13:55
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"A gyártónak is eszébe juthatna mondjuk, hogy bizonyos berendezések nem fognak menni 24/7."

jogos, de a megrendelőnek kéne eszébe jutnia. a gyártó azt készíti, amit a megrendelő specifikál.

2023. aug. 25. 14:41
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
egyébként az egész vasútszakmát átjárja a merevség, rugalmatlanság, az elavult előírások tömkelege és az ezekhez való ragaszkodás. nem csak nálunk, de valamelyest nyugaton is (talán svájcot leszámítva).
2023. aug. 25. 14:42
 8/12 A kérdező kommentje:

Akkor meg pláne rendelhetne a máv olyat amin lehet nyitni, hiszen nekik biztosan kell tudniuk hogy nem lesz pénzük klímázni.

2023. aug. 25. 14:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez már rég nem a 3 kívánság a Dévényi Tibi bácsival. A MÁV már azon a szinten van, hogy #mindegymilyenavonatcsakmenjenelábólbébe.
2023. aug. 25. 15:04
 10/12 Hintalow ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen vonatokon mèsz, az èn èrtelmezèsemben az elővárosi emeletes szerelvènyek ès hasonlóak az újak. Ezeken mèg soha nem tapasztaltam olyat, hogy ne menne a klìma.
2023. aug. 25. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!