Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hány km vasúti pályát újítanak...

Hány km vasúti pályát újítanak fel évente?

Figyelt kérdés
Próbáltam keresni, de nem találtam információt arra vonatkozóan, hogy nagyjából hány km vasúti pályát újítanak fel évente Magyarországon. Valaki tudja esetleg hogy hol tudok utánanézni ennek, melyik oldalon? Publikus adat ez egyáltalán?

2023. aug. 5. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Sokkal kevesebbet mint kellene. Uniós pénzből is sok évtized lenne mindet felújítani.
2023. aug. 5. 16:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi számít felújításnak?

Sokat dolgoznak a pályások, cserélgetik a kopott síeneket, váltókat, betonaljakat, rostálják az ágyazatot. A feszültségmentesítés inkább karbantartásnak számít, de azt is rendszeresen végzik.

Publikus adat erről nincs.

2023. aug. 5. 17:07
 3/9 anonim ***** válasza:
58%
egyet se...most hangzott el a rádióban, hogy Bécs felé a felújítottnak csúfolt pálya is alkalmatlan az elvárt, illetve vágyott 200km/h-s sebességre...elvégre ez nem TGV, vagy Hokkaidó, de nem is a Sanghai 606 km/h-s vasút.
2023. aug. 5. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

a kínaiak büszkén mutatják a TikTokon, milyen is a 606 km/h-ra képes vasútjuk napi karbantartása...

...mit mondjak? ...hihetetlen.

2023. aug. 5. 17:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, ezt a szomorú tényt tudom. Csak érdekelne hogy számokban mennyi.

Nem a szabályozási munkákra gondolok. A pályát egy idő után nem lehet már azzal javítani, hanem fel kell újítani az életciklusa végén (30-60 évente pályatípustól függően). Én erre gondolok.

Igazából az érdekelne, hogyha kb 50 éves élettartammal számolok, akkor a ~8000 km-es vasúti hálózatunkból évente felkellene újítani ~160 km-t. Ebből mennyi valósul meg nagyjából?

2023. aug. 5. 17:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne hasonlítgassátok már magyarországoz kínához!

Ott sokkal nagyobbak a távolságok és sokkal-sokkal több ember utazik! Az egy teljesen más világ ebből a szembpontból. Még Boeing 747-eseket is megérte belföldi forgalomban használni, annyira sok az utas.

Nálunk a fix 160 bőven elég lenne. Mindenre is!

2023. aug. 5. 17:17
 7/9 anonim ***** válasza:
160, hm Bécs felé már vagy 15 éve szoktak annyival haladni a vonatok a Dunántúlon.
2023. aug. 5. 19:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
1 azaz egy vonalon igen.
2023. aug. 5. 20:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Több másikon is lehetne már, csak lassú az engedélyezési folyamat.
2023. aug. 5. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!