Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mikor varhato olyan nap, hogy...

Mikor varhato olyan nap, hogy a MAV-nal egyetlen vonat sem hibasodik meg, gyullad ki, szakad le az aramszedoje, vagy a felsovezetek?

Figyelt kérdés

Lesz ilyen meg egyaltalan valaha?

[link]

2023. júl. 26. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

sztem amikor megint lesz vasutasstrájk.

Álló vonat nem fog behalni vagy felsővezetéket szakítani :D

2023. júl. 26. 20:11
 2/10 anonim válasza:
76%

Maximum akkor ha megszűnik a MÁV :D

Én amúgy szerencsére ritkán közlekedek a Hungária csodavasúttal, de úgy veszem észre évről-évre rosszabb a helyzet. A vonatok akkor indulnak/érkeznek amikor akarnak, lassan olyan vagyok mint az egyszeri lány, örülök ha megjön. A pályaudvari kijelzőn általában az összes vonat pirossal van kiírva, átlagsebességük főleg a keleti régiókban csak alig-alig haladja meg nagyapámét a kempingbiciklivel, a sínek állapota a falunapi gyerekhullámvasutat idézi. A balatoni 8 órás utamat már meg sem említem. De legalább jó fejek, ha hajlandó vagy elb*szni egy napot azért hogy felutazz pestre (nyílván szintén az élményvasúttal, mert mi mással), akkor visszakaphatod a jegyár 25%-át... hát nah, a MÁV-ot is érző lények vezetik :D

2023. júl. 26. 20:52
 3/10 anonim ***** válasza:
30%

Jah most aztán könnyű ócsárolni a vasutat, mert a média is rászállt. Bezzeg máskor kussolnak, meg az ilyenek mint te sem provokálnak.

Minden nap van valami a vasúton, mert rengeteg vonat közlekedik, sokezer ember összehangolt munkája és rengeteg technikai eszköz hibátlan működése kell a működéshez. Ez egyszerűen lehetetlen. Nem csak nálunk lehetetlen, németoszágban is hasonlóan sok probléma van. Arról miért nem kérdezel kezdves provokatőr? A német vasút sem jobb, vagy a francia sem. Az olaszokról ne is besézljük, azok sokkal lazábban veszik a dolgokat, úgyhogy ott sokat esnek-kelnek a vonatok.

Ugyanannyi hiba van, mint régen, csak most az összes kibaltázott újságíró percenként frissíti a vonatinfó térképet és ha látnak valamit amiről írhatnak, akkor azonnal a legnagyobb betűtípussal teszik.

Az elmúlt években 2-3 hetente égett egy csörgő - mer' azok ilyenek, kigyulladnak könnyek. Érdekes, azokat a híereket nem kaptátok fel.

2023. júl. 26. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
A következő ötéves tervben napirendre fogjuk tűzni, hogy hány fős bizottságot állítsunk fel a kérdéskör napirenrde tűzésének lehetséges dátumáról a következő évezredben.
2023. júl. 26. 22:22
 5/10 Justinianus ***** válasza:
3%

És arról nem írt a szennymédia, hogy a többi 3195 meg rendben leközlekedett?

Ha nem tetszik, ne utazz vele, több hely jut másnak, ez a titok.

2023. júl. 27. 00:05
 6/10 anonim válasza:
77%

"Ha nem tetszik, ne utazz vele"

Mintha millió más alternatíva lenne. De nem is értem ezt a hozzáállást, az utasok általában nem ingyen utaznak, szóval elvárható lenne némi igényesség a szolgáltató részéről. Nem arról van szó, hogy időnként egynémelyik vonat késik kicsit, neadjisten meghibásodik, hanem hogy egy istenverte káosz ami itt zajlik. A menetrendet valamiféle sci-fi regénynek szánhatták mert köszönőviszonyba nincs a valósággal. Én az elmúlt 5 évben nem utaztam olyan vonaton ami "rendben leközlekedett" volna. Biztos pont elkerültem azt a 3195-öt.

2023. júl. 27. 00:39
 7/10 A kérdező kommentje:

"És arról nem írt a szennymédia, hogy a többi 3195 meg rendben leközlekedett?"

Hurrá, adjunk hálát a mi urunk Jézus Krisztusnak, mert a vonat rendben végig tudott még menni a vonalon, halleluja!!!

2023. júl. 27. 00:43
 8/10 anonim ***** válasza:
62%

Nekünk vasutasoknak sem olyan könnyű ám!Pl.ha késik egy vonat két állomás között,akkor minden egyes percet meg kell igazolnunk,hogy miért...de a legtöbb esetben nem is tudjuk,hogy miért szedte össze.

Az áramszedő törése,a viharok miatti károk pedig nem azért vannak,mert az a vasút hibája volna.

2023. júl. 27. 04:17
 9/10 anonim ***** válasza:
57%
Ha volna az a pénz, amiből mindent megfelelő állapotba lehetne hozni és működtetni, akkor sem lenne olyan, hogy minden tökéletesen és hibátlanul működik. A jelenlegi állapotoknak az a része, amiről a médiából értesülnek az emberek, csak a jéghegy csúcsa. Ez csak egy töredéke annak, ami a valóságban megtörténik. Olyan állapotban van az infrastruktúra és a jármű állomány, hogy a vonatok jelentős része kész csoda, hogy elindul vagy megérkezik. Azok a fejlesztések amik az elmúlt években megvalósultak sem olyan mennyiségű és minőségű, ami érezhető változást hozott volna azokban a térségekben, ahol 50 évvel ezelőtti állapotok uralkodnak. Ahol pedig történt változás, ott sem minden esetben az ésszerűség vezérelte a beruházásokat. Politikai és anyagi érdekek miatt, egyre nehezebb körülmények között kellene javulnia a helyzetnek. Ez így lehetetlen. Amennyiben megfelelő döntések születnének és nem hiányozna a fejlesztéshez szükséges összeg, akkor is évtizedekig tartana a vasúti személyszállítás rendbe tétele.
2023. júl. 28. 09:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Probléma mentes nap sehol sincs. Ha más nem, késés van minden vasúti cégnél.
2023. aug. 25. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!