Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Csak szerintem lesz kevesebb...

Csak szerintem lesz kevesebb bevétele a BKK-nak a 450 forintos vonaljegy miatt?

Figyelt kérdés
2023. júl. 21. 22:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%
Ezt így nem lehet megmondani. Attól függ, hogy az elpártolók miatti bevételkiesés vagy a növekedés lesz nagyobb. Gyanítom, hogy egy autó fenntartása még mindig drágább (benzin+biztosítás+parkolás+szerviz), mintha akár naponta vennél jegyet.
2023. júl. 22. 10:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha a 450 Ft-os jegyből 22,2321%-kal kevesebb darab jegyet vesznek, mint előtte a 350 Ft-osból, akkor ebből e jegytípusból ugyanakkora lesz az árbevétel.

Ha kevesebb mint 22,2321%-kal csökken ennek a jegytípusnak a darabszám eladása, akkor ebből a jegytípusból nő az árbevétel.

Ha több mint 22,2321%-kal csökken ennek a jegytípusnak a darabszám eladása, akkor ebből a jegytípusból csökken az árbevétel.

A 22,2321% több mint 1/5.

2023. júl. 22. 13:23
 13/20 anonim ***** válasza:
7%
Könnyen lehet. A fizetések stagnálnak, az árak rohamosan emelkednek, így egyre több ember kényszerül bliccelni. Ellenőr viszont szintén egyre kevesebb van, mert arra sem találnak embert ilyen éhbérért.
2023. júl. 22. 13:29
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"te állítottál valamit, neked kell bizonyítani"

Jó, de ez a gyakori, itt az van, hogy a kérdezők állítanak valami egyértelmű baromságot és elvárják, hogy te bizonyítsd be, hogy amit mondanak hülyeség.

2023. júl. 22. 14:50
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"személy szerint senkit nem ismerek, aki a város egyik végéből a másikba utazásig az összes jegyet megveszi."

Akkor neked mit számít mennyibe kerül a jegy?

A hozzád hasonló prolik eddig sem vették meg, mindig találtak rá valami ideológiát, hogy nekik miért jár ingyen az amiért fizetni kellene.

2023. júl. 22. 14:54
 16/20 A kérdező kommentje:
Nekem semmit nem számít, csak nem értem, hogy a BKK-nak miért jó, hogy már évtizedek óta a saját nyakába szarik az értelmetlen döntéseivel.
2023. júl. 22. 15:01
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 Mit értesz értelmetlen döntés alatt? Azt, hogy a vonaljegy árát 10+ év után megemelték 100 Forinttal?
2023. júl. 22. 15:04
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem, sok minden másra is gondolok.
2023. júl. 22. 15:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem senki nem fogja észre venni a jegyáremelést. Most aki meg azt vesz eseti jelleggel azt meg nem hiszem h fogja érdekelni ha el akar jutni A-ból B-be és nem akar sétálni vagy bár mással eljutni ami ennél olcsóbb lenne stb

Amúgy én 10db gyűjtőt szoktam venni ha kellene akkor legyen nálam jegy és az 3000Ft

2023. júl. 23. 10:08
 20/20 anonim ***** válasza:
4%
#19 azért sokakat érdekli, hisz gyakorlatilag minden ára nőtt, valahol kénytelen spórolni az ember, ami az alkalmiaknak, ahogy nekem is pont a tömegközlekedés volt eddig is, hiába nem nőtt eddig pont ennek az ára, az élelmiszerárak miatt - mert enni kell ha tetszik ha nem - máshol kell visszafogni. Szórakozásból, illetve szórakozni közlekedni viszont nem muszáj, illetve az utóbbi eset annak a vonzata, hogy nem megy az ember szórakozni, így utazni se kell. Ezt érzi a BKK is, már sehol a covid, mégse állt vissza a jegybevétel a korábbi szintre, sőt meg se közelíti azt, mert közben kitört az infláció és ott spórol az ember ahol tud. Ha minden ugyanannyiba kerülne most mint 2019-ben egész biztos vagyok benne, hogy megközelítette volna az akkori jegybevételt 2022-ben a BKK, idén meg emelés nélkül is túlszárnyalja. Az emeléssel azt érik el, hogy aki nem használja egyéb okok miatt (pl munkába járás) még drágább lesz emiatt a szórakozás az odajutás miatt és így az ilyen helyek, szolgáltatások forgalma is csökken - pontosan ahogy ezek drágulása is visszavette a tömegközlekedés iránti igényt.
2023. júl. 23. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!