Most már nyugodtan mondhatjuk, hogy a BKK menetrendjei
hazugságokat tartalmaznak?
11/63 A kérdező kommentje:
Jelentheti, de a kérdésem azokról az esetekről szól, amikor NEM jelenti. Temérdek olyan busz van, ahol pontosan megszámolva a buszok számát, kiszámolható, hogy az x-y perc valójában y percet jelent átlagosan.
12/63 A kérdező kommentje:
"melyik menetrendben láttad leírva, hogy hány darab jár egy órában?"
Semelyikben. Önálló kutatásra is alkalmas vagyok veled ellentétben.
"Semelyikben. Önálló kutatásra is alkalmas vagyok veled ellentétben."
úúú
hallod, legközelebb külön kérvényt fogalmazok meg, mielőtt kérdést merészelek intézni kutatói nagyságodhoz
szóval ahogy sejtettem: neked ÚGY TŰNIK, hogy a BKK óránként 6 buszt indít, és mivel a menetrendben 8-10 percet olvastál, ezért kijelented, hogy HAZUDNAK. gratulálok.
2023. júl. 19. 15:18
#11 Ott a kulcsszó: átlagosan. Megint az a kérdés, hogy az órát te óra nulla - óra nulla között értelmezed, vagy csúszóablakban. Meg amúgy szerintem azért is mondanak 8-10 percet a 10 helyett, mert egy hasonlóan szőrszálhasogató barom esetleg hívná az ombudsmant, hogy 9 perc múlva jött a busz és ezért lekéste, mert 10-zel számolt.
2023. júl. 19. 15:22
15/63 A kérdező kommentje:
"Megint az a kérdés, hogy az órát te óra nulla - óra nulla között értelmezed, vagy csúszóablakban."
Nem, nem úgy számolom. Miért állítasz hazugságokat, ahelyett, hogy önállóan megnéznél pár konkrét buszt?
#15 Ha egyik sem, akkor te hogyan definiálod az egy órát? A végén még kiderül, hogy a Nap állásából? :D Én nem állítottam hazugságot, kérdeztem valamit, amire nem válaszoltál.
2023. júl. 19. 15:31
Mert ugye nem világos alapból, miről beszélsz. Odaálltál egy megállóba mondjuk 14.00-kor, és 15.00-ig számoltad a buszokat? Vagy amikor érkezett egy busz, akkor benyomtál egy stoppert hatvan percre, és azt számoltad, utána mennyi jön a 60 perc alatt? 60 perc után ott maradtál azért majdnem 8-10 percig, hátha a teljesen normális késést kompenzáld, ami a fel-le szállásból, forgalmi okokból teljesen elfogadható?
2023. júl. 19. 15:33
18/63 A kérdező kommentje:
Úgy számolom, hogy megnézem a menetrendben a reggeli csúcsidő előtti utolsó olyan buszt, amely konkrét időponttal van feltüntetve. Megnézem a csúcsidő utáni első olyan buszt, amely konkrét időponttal van feltüntetve. Kikeresem a valós indulások közt ezt a két buszt és megszámolom, hogy hány valós indulás volt a kettő között.
Ja, hát, én ezeket a "valós indulásokat" mávos meg német vasúti tapasztalataim után inkább nem hinném el. Amit látok a saját szememmel, az volt ott tényleg, és ha többet látok, akkor több volt, mint írták. Amúgy most nyáron spórolnak erőteljesen, abszolút hajlandó lennék elhinni, hogy egy-egy járat konkrétan kimarad, főleg, ha azt figyelték meg, hogy nem tele mennek a buszok. Nekem ezzel egyébként nincs komoly elvi problémám, hazugságnak meg végképp nem hívnám, főleg, ha 8-10 percet írnak, és 10 pec a valóság. Ha 8-10 percet írnának és rendszeresen több mint 15 percet kéne várni, akkor nyílna a bicska.
2023. júl. 19. 15:42
Mert a 8-10 perc definíció híján simán jelentheti azt, hogy "figyelj, 10 perccel tervezünk, de ha felszálló-leszálló híján ki lehet hagyni egy-két megállót meg zöldhullámot kap a busz, akkor ne lepődj meg, hogy esetleg 8 perc múlva ott van, a következő meg 12 perc múlva". Ez teljesen korrekt.
2023. júl. 19. 15:43
Kapcsolódó kérdések: