Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Most már nyugodtan mondhatjuk,...

Most már nyugodtan mondhatjuk, hogy a BKK menetrendjei hazugságokat tartalmaznak?

Figyelt kérdés
Pl. amikor 8-10 perc van feltüntetve a menetrendben, és minden nap 6 darab jár egy órában. Ezzel a logikával 10-12 percet is lehetett volna írni, csak az ugye nem néz ki olyan jól.
2023. júl. 19. 09:21
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 A kérdező kommentje:

Jelentheti, de a kérdésem azokról az esetekről szól, amikor NEM jelenti. Temérdek olyan busz van, ahol pontosan megszámolva a buszok számát, kiszámolható, hogy az x-y perc valójában y percet jelent átlagosan.

2023. júl. 19. 15:06
 12/63 A kérdező kommentje:

"melyik menetrendben láttad leírva, hogy hány darab jár egy órában?"

Semelyikben. Önálló kutatásra is alkalmas vagyok veled ellentétben.

2023. júl. 19. 15:07
 13/63 anonim ***** válasza:
100%

"Semelyikben. Önálló kutatásra is alkalmas vagyok veled ellentétben."

úúú

hallod, legközelebb külön kérvényt fogalmazok meg, mielőtt kérdést merészelek intézni kutatói nagyságodhoz

szóval ahogy sejtettem: neked ÚGY TŰNIK, hogy a BKK óránként 6 buszt indít, és mivel a menetrendben 8-10 percet olvastál, ezért kijelented, hogy HAZUDNAK. gratulálok.

2023. júl. 19. 15:18
 14/63 anonim ***** válasza:
100%
#11 Ott a kulcsszó: átlagosan. Megint az a kérdés, hogy az órát te óra nulla - óra nulla között értelmezed, vagy csúszóablakban. Meg amúgy szerintem azért is mondanak 8-10 percet a 10 helyett, mert egy hasonlóan szőrszálhasogató barom esetleg hívná az ombudsmant, hogy 9 perc múlva jött a busz és ezért lekéste, mert 10-zel számolt.
2023. júl. 19. 15:22
 15/63 A kérdező kommentje:

"Megint az a kérdés, hogy az órát te óra nulla - óra nulla között értelmezed, vagy csúszóablakban."

Nem, nem úgy számolom. Miért állítasz hazugságokat, ahelyett, hogy önállóan megnéznél pár konkrét buszt?

2023. júl. 19. 15:27
 16/63 anonim ***** válasza:
100%
#15 Ha egyik sem, akkor te hogyan definiálod az egy órát? A végén még kiderül, hogy a Nap állásából? :D Én nem állítottam hazugságot, kérdeztem valamit, amire nem válaszoltál.
2023. júl. 19. 15:31
 17/63 anonim ***** válasza:
100%
Mert ugye nem világos alapból, miről beszélsz. Odaálltál egy megállóba mondjuk 14.00-kor, és 15.00-ig számoltad a buszokat? Vagy amikor érkezett egy busz, akkor benyomtál egy stoppert hatvan percre, és azt számoltad, utána mennyi jön a 60 perc alatt? 60 perc után ott maradtál azért majdnem 8-10 percig, hátha a teljesen normális késést kompenzáld, ami a fel-le szállásból, forgalmi okokból teljesen elfogadható?
2023. júl. 19. 15:33
 18/63 A kérdező kommentje:

Úgy számolom, hogy megnézem a menetrendben a reggeli csúcsidő előtti utolsó olyan buszt, amely konkrét időponttal van feltüntetve. Megnézem a csúcsidő utáni első olyan buszt, amely konkrét időponttal van feltüntetve. Kikeresem a valós indulások közt ezt a két buszt és megszámolom, hogy hány valós indulás volt a kettő között.

2023. júl. 19. 15:38
 19/63 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát, én ezeket a "valós indulásokat" mávos meg német vasúti tapasztalataim után inkább nem hinném el. Amit látok a saját szememmel, az volt ott tényleg, és ha többet látok, akkor több volt, mint írták. Amúgy most nyáron spórolnak erőteljesen, abszolút hajlandó lennék elhinni, hogy egy-egy járat konkrétan kimarad, főleg, ha azt figyelték meg, hogy nem tele mennek a buszok. Nekem ezzel egyébként nincs komoly elvi problémám, hazugságnak meg végképp nem hívnám, főleg, ha 8-10 percet írnak, és 10 pec a valóság. Ha 8-10 percet írnának és rendszeresen több mint 15 percet kéne várni, akkor nyílna a bicska.
2023. júl. 19. 15:42
 20/63 anonim ***** válasza:
100%
Mert a 8-10 perc definíció híján simán jelentheti azt, hogy "figyelj, 10 perccel tervezünk, de ha felszálló-leszálló híján ki lehet hagyni egy-két megállót meg zöldhullámot kap a busz, akkor ne lepődj meg, hogy esetleg 8 perc múlva ott van, a következő meg 12 perc múlva". Ez teljesen korrekt.
2023. júl. 19. 15:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!