Ennek az IC-nek lenne értelme?
VAS InterCity
GySEV Vectron + 4 Bpmee kocsi / GIGANT + 4 Bpmee
Szombathely - Celldömölk - Ajka - Veszprém - Várpalota - Székesfehérvár - Kelenföld - Kőbánya alsó - Hatvan - Füzesabony - Mezőkövesd - Miskolc-Tiszai
Első 7:00-kor indulna Szombathely felől, és kb 13:00-ra érne be Miskolcra.
Miskolcról vissza 16:00-kor indulna, és 22:00-ra érne Szhelyre.
Ugyanígy indulna 7-kor Miskolcról is, és 16-kor Szombathely felől.
Nem.
Túl hosszú, túl sok probléma merülhet fel.
Volt hasonló kezdeményezés régebben. Pécs - Miskolc járatok voltak. Nem így volt meghirdetve, de a pécsi szerelvények adák a miskolci IC-t is. Nem is kellett leszállni. Mentem vele párszor én is. 1 menetrendi időszakot élt meg, mert orbizális szívás volt vele. Mindig volt valami probléma valahol ezen a hosszú útvonalon, úgyhogy ha Miskolcon bekésett kicsit, akkor Pécsen is cumi volt miatta az ország másik felé.
Ilyen hosszú vonatoknak semmi értelme nincsen magyarországon!
Lásd a jelenleg is hasonlóan hosszú útvonalon közlekedő vonatokat. Minden nap késnek, esnek-kelnek.
A fentieken túl:
-négy helyjegyes kocsira nem hiszem, hogy lenne igény
-a két országrész közötti közvetlen kapcsolatra való igény alaposan túl van becsülve, így a Keleti kihagyása szerintem komoly hiba
-Kőbánya-alsó helyett szerintem Kőbánya-felsőre gondoltál, de egyik sem annyira szerencsés
-Szombathelyről jelenleg menetrend szerint 5:08 perc a menetidő Miskolcra, kényelmes átszállási idővel a Keletiben. A 20-as vasútvonalról biztos lenne valamekkora időbeli nyereség, de nem olyan nagy egy nem olyan nagy utazóközönségnek.
A túl hosszú viszonylatok eléggé zavarérzékenyek tudnak lenni, pláne ha egyvágányú pályán kell menni. Nem véletlen, hogy a balatoni vonatokat leszámítva a hosszabb viszonylatok leginkább kétvágányú vonalakon mennek (kör-IC, Hortobágy, Transilvania, Dacia például).
Már megint.🤦♀️ Nem, nem lenne értelme. Pont.
6# a Szombathelyről induló ic-k kocsijait mind a MÁV adja, nem a GYSEV.
#7: Akkor talán 1 hétig bírná :D
A lepontozóknak látom nincs humor érzékük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!