Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ennek az IC-nek lenne értelme?

Ennek az IC-nek lenne értelme?

Figyelt kérdés

VAS InterCity

GySEV Vectron + 4 Bpmee kocsi / GIGANT + 4 Bpmee

Szombathely - Celldömölk - Ajka - Veszprém - Várpalota - Székesfehérvár - Kelenföld - Kőbánya alsó - Hatvan - Füzesabony - Mezőkövesd - Miskolc-Tiszai

Első 7:00-kor indulna Szombathely felől, és kb 13:00-ra érne be Miskolcra.

Miskolcról vissza 16:00-kor indulna, és 22:00-ra érne Szhelyre.

Ugyanígy indulna 7-kor Miskolcról is, és 16-kor Szombathely felől.

2023. júl. 18. 11:08
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Nem.

Túl hosszú, túl sok probléma merülhet fel.

Volt hasonló kezdeményezés régebben. Pécs - Miskolc járatok voltak. Nem így volt meghirdetve, de a pécsi szerelvények adák a miskolci IC-t is. Nem is kellett leszállni. Mentem vele párszor én is. 1 menetrendi időszakot élt meg, mert orbizális szívás volt vele. Mindig volt valami probléma valahol ezen a hosszú útvonalon, úgyhogy ha Miskolcon bekésett kicsit, akkor Pécsen is cumi volt miatta az ország másik felé.

Ilyen hosszú vonatoknak semmi értelme nincsen magyarországon!

Lásd a jelenleg is hasonlóan hosszú útvonalon közlekedő vonatokat. Minden nap késnek, esnek-kelnek.

2023. júl. 18. 11:19
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem.
2023. júl. 18. 11:23
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
VAS intercity Bordosba? Hát ellopnák!!
2023. júl. 18. 11:24
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem a MÁV üzemeltetné a vonatot és a pályát, akkor lenne. A MÁV viszont ilyen hosszú útvonalon garantáltan összehozna 1-2 óra késést.
2023. júl. 18. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

A fentieken túl:

-négy helyjegyes kocsira nem hiszem, hogy lenne igény

-a két országrész közötti közvetlen kapcsolatra való igény alaposan túl van becsülve, így a Keleti kihagyása szerintem komoly hiba

-Kőbánya-alsó helyett szerintem Kőbánya-felsőre gondoltál, de egyik sem annyira szerencsés

-Szombathelyről jelenleg menetrend szerint 5:08 perc a menetidő Miskolcra, kényelmes átszállási idővel a Keletiben. A 20-as vasútvonalról biztos lenne valamekkora időbeli nyereség, de nem olyan nagy egy nem olyan nagy utazóközönségnek.

A túl hosszú viszonylatok eléggé zavarérzékenyek tudnak lenni, pláne ha egyvágányú pályán kell menni. Nem véletlen, hogy a balatoni vonatokat leszámítva a hosszabb viszonylatok leginkább kétvágányú vonalakon mennek (kör-IC, Hortobágy, Transilvania, Dacia például).

2023. júl. 18. 12:41
 6/10 anonim ***** válasza:
17%
Hát működne Szombathely - Miskolc viszonylatban, de vissza már nem jönne, mert a mozdonyt szerelvényestő leadnák a MÉH telepen, így a visszajárat nem tudna elindulni. Az odafelé járat is csak pár napig, mert még a GYSEV is kifogyna a szerelvényből :D Javaslom a Szinesfém IC elnevezést inkább D:
2023. júl. 19. 12:37
 7/10 anonim ***** válasza:
93%

Már megint.🤦‍♀️ Nem, nem lenne értelme. Pont.

6# a Szombathelyről induló ic-k kocsijait mind a MÁV adja, nem a GYSEV.

2023. júl. 20. 10:36
 8/10 anonim ***** válasza:
10%

#7: Akkor talán 1 hétig bírná :D

A lepontozóknak látom nincs humor érzékük.

2023. júl. 20. 10:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Én felpontoztalak, szerintem vicces volt. Amúgy meg rengeteget lehet tanulni arról, hogy miért nem lehet értelme ha megindikolják.
2023. júl. 20. 13:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Úgy nem lehetne csiszolni a VAS IC menetidején, ha a győri fővonalon át menne?
nov. 5. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!