Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Horvátországban miért nincs...

Horvátországban miért nincs menetrend a buszmegállókban?

Figyelt kérdés
Jártam már több kisebb-nagyobb városban, faluban is, és azt vettem észre hogy nincs menetrend se semmilyen jelzés a buszmegállókban. Miért van ez?

2023. júl. 15. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Mert nincs mindenütt olyan jól leszervezve a tömegközlekedés, mint Magyarországon. És ebbe semmi irónia nincs, teljesen komolyan mondom. Próbálj meg pl Romániában eljutni egy faluból egy városba, vagy valami. De látod, Horvátországba is érvényes.
2023. júl. 15. 13:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Értem, de akkor ott van valami applikáció, vagy honnan tudják az emberek, hogy mikor ér oda a busz? Főleg az idősek.
2023. júl. 15. 14:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen rendszertelen. Google van hogy segít, de nem mindig. A helyiek tudják, milyen vállalkozó van a környéken, és onnan lehet érdeklődni.
2023. júl. 15. 15:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert nincs horvát állami busztársaság. Van rengeteg kisebb helyi és külföldi magáncég, amik bármikor kiadhatnak egy új menetrendet és akkor hetente lehetne újramatricázni. Most csak így fejből néhány: Brioni Pula, Autotransport Sibenik, Cazmatrans, Arriva, Flixbus, Promet Makarska.

A nagyvárosokban én láttam megállóhelyi menetrendet Splitben és Pulában biztosan van, de ezek a városon belüli közlekedésért felelnek.

2023. júl. 16. 06:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen Eszéken én is láttam. Így már világos, köszönöm.
2023. júl. 16. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!