Hogyan működik az országbérlet?
Hónap vége felé utaznék Debrecenbe Sopronból, ár érték arányban jobban kijönnék országbérlettel.
Olvasgattam róla hogyan is működik a MÁV információs oldalon, de nem teljesen tiszta. Akkor ha van országbérletem, csak helyjegyet kell vennem? Ezt a jegypénztárnál megtudom venni? Vagy online kéne maradjak? Köszönök előre is minden segítséget. Kezdő utazó vagyok😅
És ki fogja fedezni a BKK sokmilliárdos bevételkiesését?
Miért költene tízmilliárdokat ilyesmire az állam, ha úgysem tudja átpártoltatni a budapestieket?
Igen, az országbérlet mellé csak helyjegyet kell venni.
Opciók:
-felármentes vonatra (ideértve a helyjegyköteles járatok felármentes szakaszait és a felármentes kocsikat is továbbító (pl. Békés IC) szerelvények felármentes kocsijait) minden további nélkül felszállhatsz
-helyjegyköteles vonatra akkor szállhatsz fel, ha külön megveszed a helyjegyet, ilyen esetben menetjegy nem szükséges, hiszen ott az ORSZÁGbérlet (IC-re elővételben 650Ft / aznap 990Ft, nem IC minősítésű kocsira 300Ft a helyjegy)
-első osztályra a helyjegy mellett a menetjegyet is külön meg kell váltani, mivel az országbérlet SEM érvényes rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!