Fényes miért csak egy megállóhely, Bicere miért egy vasútállomás?
Szerintem jelenleg tök mindegy, Bicerén nincs menetrend szerinti vonatkereszt. Ha jól veszem ki a hozzászólások közül, Bicere eredetileg egy hadi kitérő: [link]
Fényes pedig 1997-ben jött létre Fényesi szőlők megállóhely áthelyezésével: [link]
Az új megállóhelynek (vasútállomásnak nincs értelme pár kilométerre Békéscsaba vasútállomástól) nem vagyok biztos a létjogosultságában. A menetrendbe talán beférne, egész sok vonat is van, de nem tudom, hányan választanák a vonatot azért, hogy 4-5 kilométert menjen a vasútállomásra, ahonnan még tovább is vezetne a dolga, esetleg közelebbre, ahova valahogy el kell jutnia. Azt se gondolom, hogy Békéscsaba azon részére nagy forgalom lenne, vagy onnan sokan mennének Békéscsabáról vonattal valahová.
Igen, ott van egy lakótelep, de az a nem ott lakóknak nem célpont, az ott lakóknak meg Békéscsaba vasútállomás (vagy Gyula, Sarkad, Vésztő) nem célpont. A belváros busszal jobban elérhető, Szeged felé át kell szállni, Szolnok és Arad felé szintén.
Létre lehetne hozni ott egy megállóhelyet, de nem gondolom, hogy túl nagy forgalma lenne. Az átszállás csak a szolnoki irányba kényelmes (5 perc), más irányokba fél óra. Nem tudom, hogy Szolnok irányába mekkora a forgalom a Lencsési lakótelepről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!