Miért a gyereknek jár kedvezmény a dolgozó ember helyett?
Nagyon nagy tévedésben vagy. Szeged és Debrecen esetében első kézből tudom, hogy a munkáltatók a helyi közlekedési díjakat is megtérítik a törvényben előírt 86% mértékben. Miskolcon ha jól tudom talán idén január 1-tól (törvényt szegve) jelentették be egyes cégek, hogy a helyi tömegközlekedést nem támogatják.
A kijavítás részt valószínű elkeverte a posta, mert hozzám csak egy irigy kutya 3 soros trágár vonyítása érkezett meg.
De azt bebizonyítottad, hogy igazi törzskönyves köcsög vagy.
Akkor hagy jelezzem saját esetemet. Hatvanban dolgozok és többnyire helyközi közlekedéssel járok be dolgozni. A munkáltató a bérletár 86%-át fizeti, mégpedig a vonatkozó jogszabályra hivatkozva.
A férjem szintén Hatvanban dolgozik egy több emeletes üzembe. Ő is Hatvanig betudna járni tömegközlekedéssel, viszont nincs csatlakozása hozzá, így autóval jár. Korábban 6, jelenleg 12 Ft/km áron térítik a költséget. Meg is mondták, hogy csak azért ennyiben, mert eddig az összeghatárig mindkét félnek SZJA mentes. Annak, aki betud járni busszal, annak fizetik a buszköltséget.
Másfelől pedig a diák max 15 éves korától dolgozhat iskolaszünetben (őszi, téli, tavaszi és nyári szünet) valamint 16 éves korától már tanítási időszakban is. Napi maximum 8, heti maximum 40 órát, heti egybefüggő 48 órás pihenőidővel, két műszak között legalább 12 órának kell eltelnie, éjszaka (22 óra után és reggel 6 óra előtt) nem dolgozhat. Ezek a kitételek a 18 év alattiakra vonatkoznak.
Arról nem is beszélve, hogy családi kedvezmény is van, közalkalmazotti kedvezmény is van. Ez utóbbit pl gyerek nem veheti igénybe. Az előbbit pedig legalább 2 gyerek és 2 felnőtt kell.
Kedves kérdező! Gondolkozz már, hogy hogyan tud egy fiatal munkatapasztalatot szerezni, hogyha végez a sulival és azzal szembesül, hogy mindenhol visszautasítják munkatapasztalat hiányában? Gondolkozz el azon, hogy mi az olcsóbb az államnak, hogy ezek a gyerekek mondjuk megszerzik a munkatapasztalatuk egy részét, mint árufeltöltő, mint szalagmunkás (pl. tejüzembe, sajtüzembe, autógyárakba) és utána eltudja mondani, hogy igen belekóstoltam a munkavilágába és tudom mi az a munka, vagy az, hogy otthon süpped a TV/laptop előtt és azokat vagy az okos telefont nyomkodja?
Én is csak azért vagyok most viszonylag többet számítógép/laptop előtt, mert volt egy munkahelyi balesetem. Nem könnyű 4 kisgyerek mellett 2 hete fekvőgipszben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!