Budapesten a buszon nem kell megmutatni a sofőrnek a bérletet / jegyet?
Eddig nem használtam tömegközlekedést, és most költöztem fel.
Mindig amikor felszállok megmutatom a bérletem, de 10 sofőrből 9 szándékosan úgy tesz mintha ott se lennék, kicsit már szarul is érzem magam.
Múltkor amikor ültem a buszon felszállt egy pár akinek nem volt jegye és venni akartak, a sofőr meg egyszerűen mondta, hogy nem kell fizetniük, de ezzel a telibeszarom hangnemmel.
#9 ez elvileg előírás. Az lenne a cél, hogy a felszállók csak az első ajtón tudjanak felszállni, amíg kicsit késleltetve leszállnak hátul.
Ez az egész EAF egyébként azért is vicces illetve azért is sz*rják le a sofőrök, mert a BKK szankcionálja őket, ha túl sokat késnek. Az EAF pedig jellemzően bele van számítva a menetrendbe, de így is össze lehet hozni nagyobb késéseket (EAF+jegyeladás+forgalom).
Én alapvetően megszüntetném a sofőrnél való jegyvásárlást és ezeket a kártyás kütyüket raknám fel mindenhova (amik most a 100E-n vannak). Tudom, pénz, az meg most nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!