Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Orszagbérlet vonatra jó?

Orszagbérlet vonatra jó?

Figyelt kérdés

Miskolcról szeretnék Budapestre menni és azt szeretném tudni hogy ic re jó e, mert sehol se találom a rendes választ. Valahol azt írják, hogy ha veszek hozzá hely jegyet akkor jó, valahol azt hogy nem jó ic re. Légyszíves legyen valaki aki felvilágosít, hogy pontosan ez hogy is működik.

Köszönöm a válaszokat!

2023. jún. 28. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
28%
Helyjegyköteles járatokra nem érvényes.
2023. jún. 28. 21:50
 2/7 A kérdező kommentje:
És ha esetleg váltok hozzá hely jegyet úgy sem?
2023. jún. 28. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

Ez bonyolult kérdés.

Nemrég volt az, hogy abszolút nem jó semmi helyjegyes járatra. Tehát gyors vonatokra sem, nemhogy ic-re.

Most jelenleg ic-re jó, de csak másodosztályra és a helyjegyet meg kell mellé venni. Ez kb júniusban változott valahogy. Ezért írnak ezt is meg azt is, mert nem volt eddig érvényes rá, de már az. Amúgy legtisztább, hogy ha mész a pénztárhoz, akkor vázolod a helyzetet és megmondják a tutit. Nekem azt mondták legutóbb mikor váltottam bérletet (hónap elején), hogy már érvényes rá, de kérdezz rá azért, hogy mivel is jársz jól. De helyjegy kell mindenképpen.

2023. jún. 28. 21:57
 4/7 Justinianus ***** válasza:
77%

Annyira azért nem bonyolult, de mondjuk azzal, amit írtál, mindenkit belezavartál, aki eddig értette, azt is. :)

Szóval július 1-jétől (szombattól) lesz érvényes az országbérlet feláras (=helyjegyköteles) vonaton, de helyjegyet kell váltani.

A miskolci IC-k helyjegykötelesek Bp-Miskolc között.

Péntekig még nem érvényes feláras (=helyjegyköteles) vonaton.

2023. jún. 28. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom, ki pontozta le #4-et, teljesen jót írt.

"2023. július 1-jétől az alábbiak szerint:

Főszabályként: országbérlettel igen, vármegyebérlettel nem.

Július elsejétől immár országbérlettel is utazhatsz az InterCity-vonatok feláras kocsijaiban, de csak akkor, ha előre megváltott helyjeggyel is rendelkezel.

Vármegyebérlettel azonban még helyjegy váltása mellett sem utazhatsz a feláras IC-kocsikban." ( [link] )

Szóval július 1-ig nem, onnantól kezdve pedig helyjegyet váltva igen.

2023. jún. 28. 22:30
 6/7 anonim ***** válasza:
52%

Megnézed a máv keresőjében, ha az adott járat mellett van kis magyarország ikon, akkor rákattintasz és kiírja, hogy melyik szakaszon használható az OB.

Július 1-től viszont változik a szabály, akkortól már minden IC-n érvényes lesz, de helyjegyet kell venni mellé. Fontos, hogy az új szabály csak az országbérletre vonatkozik, a vármegyebérlet marad ugyanúgy.

2023. jún. 28. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:
70%

Jó, hogy írtátok, máskülönben szombaton személlyel döcögtem volna Soprontól Szolnokig. :D

Köszi az infót, eddig erről a változásról nem is tudtam.

2023. jún. 29. 12:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!