Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kombinálható így a megyebérlet...

Kombinálható így a megyebérlet és a levelezős diák?

Figyelt kérdés

Van egy megyebérletem és levelezőn egyetemre járok (másik megyébe).

Arra gondoltam, hogy a megyehatárig megyebérlettel megyek, és csak onnan veszek 50 % jegyet a suliig.

Nem tudom ez vajon működhet így?

Az miatt vagyok bizonytalan, hogy ugye a levelezős 50 % jegy csak a lakhely és a suli közötti viszonylatra váltható.

De azt pontosan nem tudom, hogy mindenképpen a saját településemtől kell szóljon az iskola településéig, vagy csak azon útvonalon felszállhatok bárhol és onnan megyek a suliig.

2023. jún. 5. 10:25
 1/7 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem Máv jegypénztárban, nem lehet kombinálni.
2023. jún. 5. 11:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Alapesetben nem, ha közvetlen járattal mész, akkor abszolút nem.

Ha busz-vonat átszállással mész, és az átszállás még a megyén belül történik meg, akkor esetleg, de ilyen esetben is igazolni kell valahogyan, hogy szabályosan közlekedsz (például a már megvett buszjeggyel). Visszafelé már egyszerűbb (vagyis vonat-busz átszállásal), a vonatjegyet nyilván csak az átszállásig veszed meg, a buszjegyet meg csak később kellene. De ez is csak olyan esetben érvényes, ha vonattal nem tudsz eljutni a lakóhelyedre. Ez talán busz-busz átszállással is érvényes.

De a legegyszerűbb betartani a szabályokat.

2023. jún. 5. 11:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Félreértés ne essék, az előbb leírtak nem szabályosak, csak nem ellenőrizhető, hogy a vonatról leszállva a buszon is megveszed-e a jegyet, vagy akkor már a bérletet használod.
2023. jún. 5. 11:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Jól tudod: az oktatási intézmények levelező oktatás munkarendje szerint folyó oktatásában részt vevő tanulója, hallgatója, a lakóhely és az oktatási intézmény között, helyközi közlekedés igénybevétele esetén (vasúti személyszállítás, HÉV, helyközi autóbusz-közlekedés, komp- és révközlekedés, akár kombináltan is) 50%-os menetjegy kedvezményre jogosult.

Az is úgy van, hogy azon útvonalon felszállhatsz bárhol (és le is), de a menetjegynek a fenti viszonylatúnak kell lennie (lakóhely és az oktatási intézmény közötti útra szóló). Ezzel kiesik az általad elgondolt részben bérlettel, részben menetjeggyel utazás értelme.

2023. jún. 5. 11:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Egy kósza gondolat volt csak, gondoltam megkérdezem hátha más már találkozott ilyen helyzettel.

Közben jártam jegypénztárnál és megkérdeztem, az a biztos. Azért is írtam meg az elején, amint tudtam meg infót hivatalos helyről.

Nem szeretnék én sem szabálytalanul közlekedni és a büntetés sem hiányzik.

2023. jún. 5. 13:47
 6/7 A kérdező kommentje:

Viszont van közalkalmazottim, azzal már megoldhatónak látszik a kombináció. Egyik ismerősőm vetette fel.

Az orszagberlet.hu-n is van róla írva a gyakori kérdések között. Persze a jegyemmel a megyén kívüli szakaszra már az utazás kezdetekor kell rendelkezzek, mert én nem szakítom meg az utat, nem tudok jegyet venni menet közben.

Mindenesetre erre is rákérdezek azért, mikor veszem a jegyet majd.

Meg persze egy kockát veszítek a papíromon, de nekem most fontos, hogy olcsóbban tudjak kijönni, mert jelenleg nagyon szűkös a keretem sajnos egyéb okok miatt.

2023. jún. 5. 13:53
 7/7 A kérdező kommentje:

Régen írtam már ki ezt a kérdést.

Közben kialakult, hogy így utazom. Lehet másnak is hasznos, bár biztosan sokan tudják már, de azért leírom hátha jól jön valakinek az információ.

Úgy utazok, hogy használom a megyebérletem (az van a munkahely miatt) és veszek hozzá a másik megyére 24 órás jegyet. Így igazából már jól jövök ki.

A 24 órás jegyet a felszállási helyemen veszem meg. Már az utazás elején rendelkezem mindkettő utazásra jogosító menetokmánnyal.

nov. 7. 08:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!