Az országbérletet milyen útvonalakon lehet használni?
Tegnap vettem a bérletemet, direkt próbáltam utánanézni mindennek, hogy hogyan lehet használni és sehol sem írták, hogy lennének korlátozások. Mindenhonnan az a megerősítés jött, hogy bárhol, bármilyen útvonalon használhatom, egyedül egy ismrerősünkről hallottam, hogy őt megállították Pest fele menet, mondván, hogy a bérlet csak Siófokig érvényes. Ma én is fel akartam menni, de mivel tudtam ezt, inkább megkérdeztem a kallert, hogy eljutok-e csak a bérlettel Pestre. Kiderült, hogy tényleg csak Siófokig érvényes a bérlet. Gondolom, már mások is beszívták ezzel, mert mikor megkérdeztem a jegypénztárost, hogy mennyibe kerül a jegy Siófoktól, egyből vissza is kérdezett, hogy az országbérlet miatt kérdem-e. Ilyen csak a Mávnál van vagy buszon is kellene jegyet vennem? Valaki el tudná mondani, hogy most hogyan működik ez? Vagy tudnátok segíteni kérlek, hogy hol találok erről infót?
Ui.: A vonat Nagykanizsáról indult.
"direkt próbáltam utánanézni mindennek, hogy hogyan lehet használni és sehol sem írták, hogy lennének korlátozások"
Akkor biztos a háborúpárti szankciósbaloldal rejtette el előlet az orszagberlet.hu oldalt igaz? :DD
A [link] az [link] és a MÁV appban is külön jelölve vannak azok a vonatok amikre érvényes az OB.
Lassan egy hónapja működik ez a szar pénzszivattyú, erre most is előkerülnek minden nap ilyen szerencsétlenek, akik a teljesen világos kommunikáció ellenére, “direkt utánanézve” is rábåsznak vele.
Szóval annyi a szabály, hogy feláras vonatra nem érvényes. Magyarul ha helyjegy vagy pótjegy kell a vonatra, akkor arra semmi szín alatt nem szállhatsz fel az országbérlettel.
Kivéve, ha csak egy bizonyos szakaszon kell a felár vagy ha csak bizonyos kocsikban kell a felár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!