Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Gyerekkocsival hogy tudok...

Gyerekkocsival hogy tudok vonatra szállni?

Figyelt kérdés

2023. máj. 27. 08:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan vonatok, amelyekre nehezen, vannak olyanok is, amire csak betolod a kocsit.
2023. máj. 27. 08:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb esetben valaki segít ilyen esetben felemelni a babakocsit. Ha más nem, akkor a kalauz.
2023. máj. 27. 08:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nagy pártolója vagyok a vasútnak , de mint szülő, nem szívesen szállnék se vonatra, se buszra egyedül (!). Pontosan azért, mert mind a mai napig nincs garancia rá, hogy alacsonypadlós jármű érkezik.

Amit tehetsz: vagonweb.cz oldalon megnézed, mi a várható összeállítás. Ha Desiro, Flirt vagy Kiss motorvonatot látsz , akkor egyszerűen csak betolod a kocsit vagy max egy lépcsőnyit kell emelni, ha nincs semmilyen magasperon.

Minden más típusnál kisebb-nagyobb kínlódás és balesetveszély a manőver, mindenképp segítséget kell kérni a biztonság érdekében. És kösd be a gyereket!!

2023. máj. 27. 09:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen vonatra? A modern motorvonatoknál alacsony az ajtó, úgyhogy elég könnyen fel lehet dobni a babakocsit. Van hely is bőven neki. Keresd a vonat oldalán a babakocsi szimbólumot, oda szállj fel!

A magasabb vonatokra elég nagy cumi feltenni, de mindig van aki segít. Én ha látok kismamát mindig segítek. Itt is vannak olyan kocsik amelyiken van babakocsis rész, ez is jelölve van a vonat oldalán. Ha nincs, akkor valahol tedd fel aztán lesz valami...

Ha nehezen pakolható a vonatra a kocsi, akkor javaslom vedd ki a picit, mert ha leesik a kocsi, súlyosan megsérülhet. Inkább vedd ki és fogd, és engedd hogy valaki feltegye a kocsit.

Volt már ebből több baleset is sajnos. Kerekesszékes bácsit is dobtak már le. A nagy segíteni akarásban felemelték, aztán valaki gyenge volt és elengedte, aztán 1,5 méter magasból hanyatt esett a kocsival.

Ha nincs senki aki segítene, akkor told a kocsit közvetlenül a vonat mellé, centikra, hogy a kaller messziről is lássa, hogy ott van valami akadály, így nem fogja elindítani a vonatot és oda fog menni hogy mi van. Aztán meg tudod kérni hogy segítsen feltenni. Ha puffog, akkor le kell keringetni. Azért van ott, hogy segítsen.

2023. máj. 27. 09:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Segítséget kérsz, ha nem alacsonypadlós. Ne legyél szívbajos, a biztonságotokról van szó!

Általában az emberek maguktól is segítenek, de nem mindig. Volt hogy a tömött villamoson egyszer úgy kellett szólnom a körülöttünk bámészkodóktól, hogy ne nézzék már el hogy egy nagymama meg én (kilenc hónapos terhesen) ráncigáljuk ketten fel a babakocsis unokát. Segítettek utána.

2023. máj. 27. 11:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok és én is arra buzdítalak, hogy mindenképp kérj segítséget , akkor is, ha egy rakás bámészkodó paraszt áll körülötted vagy ha épp 40 méterrel arrébb fütyörészik, hadonászik egy mogorva kalauz.
2023. máj. 27. 17:23
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon "kíváncsi" vagyok - intercity prémium kocsi...meglátjuk, csak nem hagynak ott.
2023. máj. 28. 13:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát csak megtudod oldani !
2023. jún. 6. 17:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!