Én ugyan nagy pártolója vagyok a vasútnak , de mint szülő, nem szívesen szállnék se vonatra, se buszra egyedül (!). Pontosan azért, mert mind a mai napig nincs garancia rá, hogy alacsonypadlós jármű érkezik.
Amit tehetsz: vagonweb.cz oldalon megnézed, mi a várható összeállítás. Ha Desiro, Flirt vagy Kiss motorvonatot látsz , akkor egyszerűen csak betolod a kocsit vagy max egy lépcsőnyit kell emelni, ha nincs semmilyen magasperon.
Minden más típusnál kisebb-nagyobb kínlódás és balesetveszély a manőver, mindenképp segítséget kell kérni a biztonság érdekében. És kösd be a gyereket!!
Attól függ milyen vonatra? A modern motorvonatoknál alacsony az ajtó, úgyhogy elég könnyen fel lehet dobni a babakocsit. Van hely is bőven neki. Keresd a vonat oldalán a babakocsi szimbólumot, oda szállj fel!
A magasabb vonatokra elég nagy cumi feltenni, de mindig van aki segít. Én ha látok kismamát mindig segítek. Itt is vannak olyan kocsik amelyiken van babakocsis rész, ez is jelölve van a vonat oldalán. Ha nincs, akkor valahol tedd fel aztán lesz valami...
Ha nehezen pakolható a vonatra a kocsi, akkor javaslom vedd ki a picit, mert ha leesik a kocsi, súlyosan megsérülhet. Inkább vedd ki és fogd, és engedd hogy valaki feltegye a kocsit.
Volt már ebből több baleset is sajnos. Kerekesszékes bácsit is dobtak már le. A nagy segíteni akarásban felemelték, aztán valaki gyenge volt és elengedte, aztán 1,5 méter magasból hanyatt esett a kocsival.
Ha nincs senki aki segítene, akkor told a kocsit közvetlenül a vonat mellé, centikra, hogy a kaller messziről is lássa, hogy ott van valami akadály, így nem fogja elindítani a vonatot és oda fog menni hogy mi van. Aztán meg tudod kérni hogy segítsen feltenni. Ha puffog, akkor le kell keringetni. Azért van ott, hogy segítsen.
Segítséget kérsz, ha nem alacsonypadlós. Ne legyél szívbajos, a biztonságotokról van szó!
Általában az emberek maguktól is segítenek, de nem mindig. Volt hogy a tömött villamoson egyszer úgy kellett szólnom a körülöttünk bámészkodóktól, hogy ne nézzék már el hogy egy nagymama meg én (kilenc hónapos terhesen) ráncigáljuk ketten fel a babakocsis unokát. Segítettek utána.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!