Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az ország bérlet minden volán...

Az ország bérlet minden volán buszra jó?

Figyelt kérdés
Szerintem még sose utaztam volán busszal, van ország bérletem de vonatra használtam, a baleset miatt most nem tudom használni,így marad a busz. De hol tudom megnézni hogy ezekre melyikre jó a bérlet?

2023. máj. 8. 11:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mindre jó ami nem helyi járat, tehát átlép települések közigazgatási határán. Azokra nem jó amik kizárólag egy település határán belül közlekednek.
2023. máj. 8. 11:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak azért kérdezem, mert van olyan busz ahova ki van irva hogy igénybe vehető a bérlettel, máshoz meg nincs kiirva. Ezért bizonytalanodtam el. Debrecenből mennék Miskolcra a 9:05-el.
2023. máj. 8. 11:57
 3/4 anonim ***** válasza:
67%
Arra jó, de ha kiegészítő jegy kell rá azt meg kell váltani.
2023. máj. 8. 11:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Jó rá az országos bérlet, és nem kell rá kiegészítő jegy.

Egyrészt, a [link] országbérletre vonatkozó tájékoztatója szerint az országbérlet minden helyközi buszon érvényes, és országbérlethez feláras buszra sem kell kiegészítő jegyet venni:

1./ Az új vármegyebérlettel korlátlanul utazhatunk a vármegye határain belül, az országbérlettel pedig az egész országban minden helyközi buszon és nem feláras vonaton.

Bár benne van, hogy országbérlettel korlátlanul lehet utazni az egész országban minden helyközi buszon, de meg is erősítik:

2./ A tájékoztatóban az is szerepel, hogy

Igénybe vehetem-e a vármegye- és az országbérletemet feláras besorolású országos személyszállítási szolgáltatást ellátó buszon?

Igen, ezeket a járatokat az új bérletekkel távolsági kiegészítő jegy megvásárlása nélkül is igénybe veheted.

Képen: [link]

Másrészt, a kérdezett járat nem feláras, amúgy sem kell rá kiegészítő jegy.

Amelyikre kell, azt a [link] jelöli.

Képen: [link]

2023. máj. 8. 16:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!