Ország és vármegye bérletekkel kizárólag május elsejétől lehet utazni?
Már lehet kapni ország és vármegye bérleteket.
A kérdésem az lenne,hogy ezeket már lehet használni akár a pénteki naptól is vagy csak május elsejétől lesznek érvényesek?
"Már lehet kapni ország és vármegye bérleteket."
De csak május 1-i kezdőnappal lehet kapni.
Nem értem az emereket... Ha május 1-től érvényes valami, akkor miért akarják 27-én már használni? :D
Annyiból értem a kérdezőt, hogy a vármegye bérlet nem havi, hanem 30 napos bérlet. Az indulástól annyiban nem 30 napos bérletként funkcionál, hogy első alkalommal legkorábban 2023. május 1. naptól való érvényességgel váltható.
2023. május 1-től történő vásárlás esetén mód lesz a szokásos 30 napos bérletként használni; a vásárló megadhatja a kezdőnapot. Ha egy év múlva, 2024. április 25-én vásárolsz vármegye bérletet, akár a másnapot, 2024. április 26-át is megadhatod kezdőnapnak.
A májusi országos bérlet pedig május 1-től érvényes. Ha egy hagyományos havi bérletet veszel, az is a tárgyhó 1. napjától érvényes; ha előbb veszed, akkor is; nem is adhatsz meg kezdőnapot.
4-es nem kell kioktatni, nem vagyok hülye!
Ellentétben azokkal akik nem értik megy az az egyetlen egyszerű tőmondatot, hogy: Érvényes május 1-től.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!