Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Érdemes már letenni az autót...

Érdemes már letenni az autót és 18900 ftért országos vagy 9450 ftért vármegyei vonat és volán bérletet venni, így már tényleg sokkal olcsóbb lesz a tömegközlekedés?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 24. 16:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy is sokkal olcsóbb a tömegközlekedés.
2023. ápr. 24. 16:10
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha végtelen időd van, vagy véletlenül olyan helyeken jársz, ahol vállalható a tömegközlekedés, akkor eddig is erdemes volt letenni az autót.
2023. ápr. 24. 16:12
 3/13 anonim ***** válasza:
48%
Nem. Az autózás SOHA nem az anyagiakról szólt. Soha nem vett senki azért autót, mert anyagilag megérte volna. Az autózást a kényelem és flexibilitás miatt választják az emberek. Ennek semmi köze nincsen a pénzhez. Ha tömegközlekedéssel 5 Ft/km áron, autóval meg 500 Ft/km áron tudok utazni, akkor is autózni fogok. Amíg ki tudom fizetni az autózást, addig autózni fogok, nem érdekel mennyivel drágább.
2023. ápr. 24. 16:43
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Eddig sem az olcsósága miatt jártak autóval, hanem mert kényelmesebb.
2023. ápr. 24. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:
Van amikor megéri az autó, akkor ha többen ültök benne, mert a tömegközlekedés díjszabása főre számol, nem pedig együtt utazó csoportokra. Ha mehetnénk legfeljebb 5-en egy jeggyel (ahogy azt egyes külföldi városokban bizonyos időszakban lehet is) mindjárt senki sem autózna. De most ha 5-en ülnek benne jobban megéri az autó.
2023. ápr. 24. 16:48
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
Az autót azért ne adjad el. Mert az országbérlet bevezetésével elmarad a bevétel egy része, és valószínűleg az ígéretek ellenére sem fogja a kormány pótolni a kieső pénzt, így a fejlesztések elmaradnak és még rosszabb állapotban lesz a vasút.
2023. ápr. 24. 16:52
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hat nem tudom, amíg közel ugyanannyira jött ki az autózás és a tömegközlekedés , én addig autoztam , de most, hogy van egy jó háromszoros ár előnye az utóbbinak, hát eszembe nem jutna rendszeresen autóval ingázni . Inkább elzabálom a havonta megspórolt 30000 Ft-ot kissé tömbösítve egy jobb párizsi étteremben.
2023. ápr. 24. 20:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak ezért biztosan nem fogja leenni az autót az aki eddig is használta. Az autó egy kényelmi eszköz. Nyilván drága, de alapvetően kényelmesebb és gyorsabb, plusz nem kell idegenekkel osztozkodni rajta.

Munkába járásnál sok helyen térítik a benzinköltségeket. Azon felül meg egyediek az igények, ki mennyit megy. Családdal, párral, többen utazva is élhetőbb az autó.

Nyilván magamat nézve, valamennyit visszább vettem az autózásokból. Nem a tömegközlekedés javára, de igyekszem sokkal jobban optimalizálni az útjaimat.

2023. ápr. 24. 20:49
 9/13 anonim ***** válasza:
37%

" Inkább elzabálom a havonta megspórolt 30000 Ft-ot kissé tömbösítve egy jobb párizsi étteremben."

A személyes preferencián múlik. Az egyiknek az a fontos, hogy "elzabálja" azt a pénzt egy étteremben, a másiknak meg az, hogy a napi ingázás kicsit kényelmesebb legyen, ne kelljen a megállóban ácsorogni, idegenekkel nyomakodni a buszon.

Ki-ki eldöntheti.

2023. ápr. 24. 20:55
 10/13 anonim ***** válasza:
66%

#9 Tovább megyek.

Én például szeretek kirándulni, túrázni. Nem szoktam párizsi éttermekben vacsorázni. Ellenben úgy vagyok, ha már egész héten dolgozom és élem a szürke kis életemet, akkor hétvégente kimozdulok valamerre kocsival, országon belül.

Inkább menjen el a pénzem, de mondhassam azt, hogy ez egy remek hétvége volt aminek minden percét kihasználtam és élveztem, minthogy spórolás címszóval lemondjak még ezekről a kis örömökről is.

2023. ápr. 24. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!