Miért alázza meg a Volánbusz a MÁK-os kártyával utazókat? Kértem egy 90%-osat és az volt ráírva "fogyatékos kedvezmény". Nem vagyok fogyatékos csak olyan betegségem van amire jár, de nem szellemi dolog. Kicsit rosszul esett ezt olvasni.
Amúgy valaki mutasson már egy Volán-os jegyet amire rá van írva, hogy "fogyatékos kedvezmény", mert én eddig ha 90%-os jegyet láttam azon soha nem szerepelt a "miértje" pont ezért kell ott lennie a jogosultságot igazoló dokumentumnak is.
Szóval lehet nincs igazam de szerintem a kérdés full kamu.
Szerintem is kamu. Ezzel együtt szerintem ezernyi szebb mód van a “fogyatékos” szó helyettesítésére.
Nálam a mai napig a klasszikus “kutya, macska, majom viteldíj” a kedvencem. Elég olcsó volt ahhoz, hogy utóbbit kérjem rendszeresen a kalauztól :)
Az van rajta hogy fogyatékos és kísérője 90%
Egyedül voltam :D majd lefotózom ha nem hiszitek.
Ez a cúna ENSZ is miket nem ír:
A fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény meghatározása szerint fogyatékossággal élő személy minden olyan személy, aki „hosszan tartó fizikai, értelmi, szellemi vagy érzékszervi károsodással él, amely számos egyéb akadállyal együtt korlátozhatja teljes, hatékony és másokkal egyenlő társadalmi szerepvállalását”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!