Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lekörözik a vonatot,mit jelent?

Lekörözik a vonatot,mit jelent?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 20. 22:47
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Megállj karjelzéssel megállítják a vonatot .
2023. ápr. 20. 22:53
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
A megállj karjelzés köröző mozgás, ennnyit tennék hozzá. Nagy köröket kell rajzolni a levegőbe, úgy, hogy a mozdonyvezető láthassa. Egyszer például egy forgalmi szolgálattevőt láttam, meneszteni kezdte a vonatot, de kiderült, mégse mehet, ezért hirtelen levette a sapkáját és azzal kezdett körözni. (Későn vették észre, hogy rossz egy ajtó és valaki nem tudott leszállni.)
2023. ápr. 20. 23:35
 3/7 A kérdező kommentje:

Jó de a mozdonyvezető a tükörbe nézi? Mert elöl van a mozdony, jóesetben a menesztő is elöl.

De ha valaki felakad, beragad stb akkor hogyan lehet lekörözni ha már nem is lát a vezető? Vagy ez csak pár méterre vonatkozik?

2023. ápr. 21. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Igen, nézi a tükröt.

Meg ez úgy szokott lenni ha valaki elkezd körözni - és mellé még szoktak ordítani is - akkor arra más is felfigyel és ő is elkezdi adni a megállj jelzést - és ordít hogy állj :D

[link]

139. oldal

2023. ápr. 21. 17:02
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó!

A linken szereplőt mind tudni kell egy jegyvizsgálónak is?

2023. ápr. 21. 23:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy minden munkakörben csak a rá vonatkozó szabályokat kell tudni. De a vezető jegyvizsgáló nem csak az utasokkal meg a jegyekkel törődik, hanem bizonyos esetekben például a jelzőt is néznie kell, tehát ilyesmiket is kell tudnia.

A megállj jelzés ismerete még a közúti kreszvizsgához is kell elvileg, ui. a kreszben benne van, hogy ha vasúti átjáróban lerobbansz, akkor az autó kiürítése után a vonattal szemben futva megállj jelzést kell adni.

2023. ápr. 23. 20:32
 7/7 anonim ***** válasza:

"A linken szereplőt mind tudni kell egy jegyvizsgálónak is?"

Már nem követem, hogy kinek mi kell. Ha nagyon érdekel itt meg tudod nézni:

[link]

2023. ápr. 23. 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!