Hogy gondolják ezt a volánbuszvezetők?
Mostanában rendszeresen járok távolsági busszal és 465 ft a jegy. Már megfigyeltem, hogy ha egy ezrest adok 530 ft-ot szoktak a sofőrök visszaadni, nem 535 ft-ot. Többször előfordul, hogy ezressel fizetek és 5 ft-tal kevesebbet adnak vissza. Nem is lenne ez mindig baj, csak az veri ki a biztosítékot, hogy ha én 5 ft-tal kevesebbet adok, már szólnak, hogy még 5 ft kell. Olyan is volt, hogy 465 ft volt a jegy és pont 460 ft apróm volt. Mondta, hogy 465 ft lesz. Mondtam 460 ft apróm van, pont 5 ft-tal kevesebb, kérdrztem, így most jó lesz mert nagypénzem van. Azt mondta, hogy mennyire nagy az a nagypénz, mondtam tízezres. Azt mondta megoldjuk, adja ide, odaadtam és visszaadott 9535 ft-ot. Nem volt elég neki a 460 ft, bajlódott a váltással inkább és ők meg rendszeresen 5 forinttal kevesebbet adnak vissza. De ha szólni mersz, hogy még 5 forint visszajár, te vagy a hibás, majdnem leeszi a fejed, hogy akkor legyen apróba pont 465 forint.
Hogy gondolják a sofőrök, hogy szó nélkül 5 forinttal kev3sebet adnak vissza, de ha az utas 5 ft-tal kevesebbet fizet, azt szóváteszik, hogy még kell hozzá?
A vonatokon normálisabbak. Ott visszaadják ami visszajár mindig. Ott volt, olyan is, hogy a kalauztól vettem jegyet 1120 forintért és adtam neki 1200-t. Azt kérdezte, hogy nincs 20 ft, mondtam nincs, csakígy egy ezres meg 200 as. Elvette és visszaadott egy százast, mert neki sem volt 80 ft csak 100. Nem problémázott, hogy 20 forinttal olcsóbban utazok. A buszsofőr meg elvárja mert összedől a világ, de vissza nem adnak 5 forintot.
Lehet nincs nekik aprójuk, én anno mikor sulis voltam nem egyszer láttam, hogy a safőr szállt le és egy két olyan kis " henger " - biztos van hivatalos neve - apróval jött vissza a forgalmi irodából.
Bár a legegyszerűbb az lenne, ha az árakat szabnák úgy, hogy ne aprózzák el ennyire, hanem pl fixen végződjön mind 0-ra, aztán máris a 10-es lenne a elgapróbb ami kellhet.
Nincs aprójuk, nem tudnak mit csinálni. Te hogy adnál vissza, ha nem tudnál?
Nem az ő feladatuk szerintem, hogy saját zsebből töltsék fel a kasszát, hogy visszatudjanak adni.
Bankkártyával nem lehet fizetni a buszon?
Ha igen, akkor fizess azzal. Nincs probléma az apróval és biztos lehetsz, hogy pontosan annyit fizetsz, amennyibe kerül. Se többet, se kevesebbet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!