Mi történt ezekkel a buszokkal, ma hol közlekednek?
A Tisza Volán, majd a DAKK alvállalkozójaként működött a Partiscum Busz Kft. Ennek voltak elég jó kialakítású és állapotú Mercedes-Benz Intouro buszai. Jellegzetességük volt, hogy a nagyrészt fehér kocsitest alsó sávja kék volt, a sofőrök "kékhasú"-ként is emlegették.
Ezekre gondolok: [link]
Régebben Szeged autóbusz állomáson lehetett látni sokat belőlük, sokat közlekedtek arra, de az egységes Volánbusz óta eltűntek teljesen. Most hol, merre közlekednek?
#4 Köszi! Eléggé sajnálom őket, utas szemszögből nézve nagyon jó buszok voltak, az összes itthon közlekedő típus közül, amin ültem, ezeken volt a legszellősebb utastér, legkényelmesebb lábtér, az ülések alatt is elfért nagyobb táska is, de volt alsó csomagtartó is. A széles hátsó ajtó is nagyon szuper volt.
Persze biztos igaza van #3-nak, hogy gépészetileg nem voltak a legjobbak, bár emlékeim szerint soha nem volt gond a gyorsítással, nem volt szörnyű hangjuk stb., ami más buszokon gyakori.
Látom senki se tudja az igazat, mindenki csak találgat!
Ezeket a buszokat bérelték! A bérletük lejárt, és mentek vissza a lízingcéghez. Helyettük jött egy nagy rakás Inovell meg Econell.
hogy maguk a buszok, hová lettek, hol dolgoznak, ha dolgoznak, nem tudom, de nem lettek leselejtezve, se tartalékba téve, egyszerűen visszaadták őket, mikor volt helyettük elég saját kocsi.
Néhány példányt megvettek, ezt tudom, azok a mai napig megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!