Hogy szólhatott ugyanarra a helyre 4 jegy is a vonaton?
Bakony Intercity talán, és ma hatalmas kavarodás volt abból, hogy egy helyre több jegy is szólt.
Elvileg azért mert más vonatra szólt a helyjegyük, a sima jegyük meg a vonatra, de több embernek is, nem teljesen értem a lényeget, amikor csak ez az egy vonat megy arra fele ebben az órában.
Mindenesetre az én jegyem jó, de nem értem, hogy több embernél is hogy fordulhatott elő, hogy egy helyre több jegy lett eladva.
"hogy fordulhatott elő, hogy egy helyre több jegy lett eladva."
Ez sehogy.
Az viszont könnyen, amit írtál is, hogy valakiknek másik vonatra szólt a helyjegyük, magyarán szólva az adott vonatra nem volt helyjegyük, így fel sem szállhattak volna. Meg még az is lehet, hogy egy részüknek jó vonatra volt helyjegyük, csak a kocsi számát voltak képtelenek értően leolvasni a jegyükről. Mindkettő tipikusan előfordul, aztán mindig kiderül, hogy az illető a hülye, és nem a többiek, a kalauz meg a vasút.
Így van, a vonatszám, a kocsiszám, vagy a hely azonosítása maradt el vagy volt hibás az utasok részéről . Az ritka, hogy informatikai hiba miatt adnának el duplán jegyet, bár tény, hogy volt már ilyen.
Az sajnos gyakoribb, hogy egy vonat műszaki okból kevesebb kocsival közlekedik és nincs is olyan számú kocsi, mint ahova az ember jegye szól .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!