Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bocsi a "hülye" kérdésért, de...

Bocsi a "hülye" kérdésért, de a metró hogyan működik BP. -n?

Figyelt kérdés

Szép napot!

Külföldi vagyok és most készülök előszőr metróval utazni Budapesten.A kérdésem az lenne, hogy annyiból áll az egész, hogy megveszem a metrójegyet (külön van metró- vagy ugyan az mint a villamosjegy?), és kilyukasztom (de hol?...mielőtt még felszállnék rá?).Ugyan úgy jöhet ellenőr a metrón mint a villamoson/buszon és csak meg kell neki mutatnom a jegyet és annyi, utazok tovább?

Kérek valakit, hogy igazítson útba.Tudom, hogy apróság és hülyeség (főleg annak, aki naponta többször is metrózik), de én mivel még nem voltam metrón, szeretném tudni, hogy mi is a teendőm.

Köszönöm szépen!

2010. okt. 6. 16:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
igen, venni kell egy vonaljegyet, ugyanaz, minden járműre, 320 Ft. Ahogy bemész a metrónál vannak narancssárga lukasztók, bele kell dugni, lukasztva és dátumozva lesz. Utána őrizni kell kijáratig, van, hogy kérik nem csak a mozgólépcsőn, de a metrón is bárhol.
2010. okt. 6. 16:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

külön van metró- vagy ugyan az mint a villamosjegy?

Ugyanaz a jegy kell rá.

de hol?...mielőtt még felszállnék rá?

Igen, általában a mozgó lépcső előtt van, kivéve pl. a földalattinál, de mindenképp útba esik, észre fogod venni.

Ugyan úgy jöhet ellenőr a metrón mint a villamoson/buszon és csak meg kell neki mutatnom a jegyet és annyi, utazok tovább?

Jöhet úgy is, de ritkán, általában a mozgólépcsőknél állnak, gyakran pont a lyukasztó mellett, de inkább azokat nézik akik kifelé jönnek a metróból, hisz aki befele megy nyilán lyukaszt mikor meglátja őket.

De nyugi, sok vidéki van, akik nem ismerik a metrót, még ha hülyének néznek is (nem fognak) komolyabb gond nem lesz. :)

2010. okt. 6. 16:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

*javítom mert féleérthető:

Jöhet úgy is, de ritkán.(pont) Általában a mozgólépcsőknél állnak....

Tehát nem az ellenőr a ritka (abból sok van), hanem, hogy szerelvényeken mászkálnak :D

2010. okt. 6. 16:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors és részletes válaszokat!

További szép napot!

2010. okt. 6. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Kiegészítésként írom, hogy a metrón belüli átszálláshoz (Deák tér) nem kell új jegyet "lyukasztani".
2010. okt. 6. 20:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az információ kiegészítést;)
2010. okt. 6. 21:00
 7/10 anonim ***** válasza:

Jegyek:

Vonaljegy, mindenhová érvényes, metrón átszállásra is, de csak a metrón. 320 Ft

Átszállójegy egyszeri átszállásra jogosít. 490 Ft

Szakaszjegy: Csak metrón érvényes, maximum 3 megállóra! 260 Ft

Napijegy (24 órás jegy): ca. 5 jegy árába kerül, ha sokat utazol, akkor megéri ezt venni! 1550 Ft

3 napos jegy (72 órás jegy): Ha 3 napra jönnél Bp-re: 3850 Ft

Hetijegy: Egy hétig érvényes, ha mindennap rendszeresen utazol. 4600 Ft

A többi árat nem írom le.

Infókat itt találsz: www.bkv.hu

Jegyet pénztárban, jegyárusoknál és újságosoknál vagy automatákból vehetsz, a régebbi (LCD-kijelző nélküli) automatákat inkább kerüld el!

2010. okt. 7. 19:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Na és van a gyűjtőjegy 2800 Ft 10 db, a vonaljegyhez hasonlóan használható fel.
2010. okt. 7. 19:39
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mégegyszer mindekinek a hozzászólást!

Már meg is volt a látogatás, minden rendben volt és azt tudom mondani, hogy egy tök jó dolog a metrózás (lehet aki minden nap azzal közlekedik annak unalmas, de az hogy akadály nélkül hamar közlekedik a föld alatt, ez szerintem nagyon előnyös).A 320-as vonaljegynél maradtam, nem voltak ellenőrök, csak egyszer, de kérni nem kérte senki a jegyet.

Köszönöm mindenkinek a válaszolásra szánt időt.

További szép napot!

2010. okt. 18. 16:43
 10/10 anonim ***** válasza:
A metrózás tényleg jó dolog, én havonta-kéthavonta megyek "csak úgy" utazgatni... :)
2010. okt. 25. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!