A mávos WC-k miért ilyen gusztustalanok?
Kérdezzed az utastársaidtól.
Főleg a nőktől.
#3 Hagyjuk már! Az éttermekben, hivatalokban, mozikban, színházakban, plázákban (na jó, abból nem mindegyikben) ezerszer különbek a vécék, mint a vonatokon. Ezekre a helyekre különb emberek járnak? Vagy amint vonatra szállnak, eltávozik belőlük a kultúra utolsó szikrája?
Vagy esetleg netalántán az általam felsorolt helyeken takarítani is szokás?
4-es, hááát, erősen látható, hol milyen a közönség és sokszor a legjobb szándék sem segít. Szóval ez több tényezőn is múlik.
Ezzel együtt nekem nagy gondom az utóbbi években már nincs a vonatok mosdóival, a 2000-es években sokkal durvább volt a helyzet. Nyilvan ha valaki épp rommá fossa az ülőkét, az simán rászárad a végállomásig, az már csábító nem lesz egy ideig, ez ilyen. Vagy ha épp szivárog valahol egy vezeték, abból elsőre bizonytalan tartalmú tócsa lesz a padlón, az sem szimpi, de a következő javításig ott lesz.
Nagyrészt a MÁV-os utazóközönség miatt.
Kisebb részt a takarítás hiányosságai miatt.
4: "...amint vonatra szállnak, eltávozik belőlük a kultúra utolsó szikrája?" - Magam sem fogalmazhattam volna meg jobban, pontosan így van, köszi!
Emlékezz vissza az iskolai kirándulásokra: amint elindult a busz, fél órán belül 10-ből 8-an elkezdtek zabálni, ez biztos ilyen pszichológiai izé. :D
4: részben igazad van, de azért a felsorolásod nagy részében szűrt helyekről beszélsz, egy étterem közönségének klotyóját ne hasonlítsuk egy MÁV vécéhez, amit az arra tekergő bármelyik igénytelen hulladék használhat akár és nonstop van személyzet aki potenciálisan rendben tartja. A vonatokon nincs lehetőség folyamatos takarítást fenntartani, ami ehhez szükséges lenne. Nálunk pl 10 perces fordulók vannak a vonalunkon, annyi idő alatt kell valami takarítást vegezni, ami kimerül egy felsöprésben rendszerint és a kukák kiürítésében. Egy átlag nem fizetős benzinkúti vagy közvécé már jobb összehasonlítási alap, na azok is olyanok, amilyenek a közönség meg a takarítás gyakorisága. Plázában is találkoztam már eldugított, telesz.rt vécével nem egyszer, pedig az kultúr szokott lenni, tényleg sokszor takarítják...
Én a vonatok kapcsán vegyes tapasztalatokkal rendelkezem, ha nem muszáj nem használom a vécét, de azért az esetek többségében használható. Sajnos az utastéren is ugyanez tükröződik, nem egyszer látok teleszotyizott, telemorzsált, összekent vagy éppen megrongált utasteret. Ez nem meglepő módon vonalfüggő is, a mi elővárosi vonalunkon kevésbé jellemző, míg Kelet-Magyarországon járva azért gyakoribb volt. Tesóm sokat járt az ukrán és a román határ felé, na ott meg pláne, ahol a kalauzok default módon rendőrrel járnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!