Sok ember miért rakja le a holmiját a mellette lévő üres helyre a vonaton meg a buszon?
"Ennyien nincsenek tisztában, hogy a jegy meg a bérlet egy helyre szól?"
Hát most, hogy mondod, istenuccse úgy van!
De jó, hogy vagy nekünk, nálad nélkül oszt rá nem gyöttünk vóna.
Tudod, van olyan, hogy a jegy 1 helyre szól.
Olyan is van, hogy egyre sem, mert nincs ülőhely. Pedig jogom lenne hozzá, mert megvettem a jegyet, mégsem jut.
Ha meg van mellettem egy üres hely, akkor oda rakom a cuccom és nem a leköpött, mocskos földre. Ez van. Majd ha valaki oda akar ülni, akkor az szól és elrakom onnan.
Én is odarakom, mert ott érzem biztonságban.
Ha kevés az utas!
De!
Figyelek és ha jön másik utas, akkor felveszem az ölembe. Ha sok utas van, akkor meg le sem rakom hanem az ölemben tartom.
Engem is idegesít amikor nem tudok leülni ilyenek miatt...
Sok esetben még a helyjegyen megjelölt helyemért is "könyörögni" kell. Sokan azt hiszik övék az egész vonat. A kis csitriktől a vén szipirtyókig.
A kicsiket befenyítem, mert mégiscsak 190 centi és 110 kg vagyok, úgyhogy velük arrébrakatom a táskát, vagy arrébteszem én. De általában ha csak megfogom, már kapcsolnak és elnézéskérések közepette elteszik.
De a vérmamákkal nem merek hajba kapni. Nincs is nekik, meg hát olyan pergőtüzet zúdítanak az emberre, hogy egyszerűbb három kocsival arréb fedezékbe vonulni. :D
Kérdező, mi a problémád? Jó hangosan megkérdezed, hogy megengedi/megengeded, hogy leüljek? Egyből vinni fogja a táskáját onnan.
Nem nyámnyilának kell lenni, hanem szólni. Ha nem késelő kinézetű ork, hanem normális ember, akkor a fenti kérdés minden esetben működik.
4: De miért én fussak felesleges köröket azért amiért fizettem?
Különben ilyenkor nem egyszer van az, hogy ha kérem, akkor megy a szemforgatás, vagy még fülhallgató van a fülébe ès nyomkodja a telefonját ès úgy kell bökdösnöm, hogy leszeretnék ülni.
Úgyhogy sok esetben szerintem ezt direkt csinálják.
Én igyekszem arra figyelni hogy a kérdezőhöz hasonló idegesítő alakok ne mellém üljenek mert elrontják az utazás élményét.
Nyilván ha szépen megkérdezi akkor nem fogok hazudni, de amíg olyan láma, hogy nem teszi addig örülök hogy máshová ül le.
Persze, hogy direkt csinálják. Olyanok, mint akik a végállomásig utaznak, de azért a külső ülésre ülnek, nehogy le tudjon melléjük bárki más ülni. GYK-n is ezek az emberek vannak fenn, úgyhogy itt értelmes választ nem fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!