Az tényleg igaz, hogy Debrecenben a hétvégeken nem jár a trolibusz és a villamos? Ha igen mióta?
Nem a döntés értelmét, helyességét vizatom, vagy védem, gondolom ez is valami "takarékossági csomag" része lehet.
Annyit tennék inkább hozzá, hogy Debrecenben a hétvégi napokon olyan látványos a közlekedésben a visszeesés, hogy az már nem is tömeg..
Kérdés az, hogy a trolik, villamosok vonalán utazóknak van-e lehetőségük a célhoz eljutni busszal.
No erre nem tudom a választ.
Az 1-es villamos ugye egy kört zár be a vasúlállomás és a klinikák között.
Régen a vonattal érkezők, ha a klinikán fekvő beteghez mentek látogatóba egyszerűen oda juthatott.
Mostanság busszal is oda lehet jutni, átszállások nélkül?
A vidéki nagyvárosokban mindenhol látványos a közösségi közlekedés mélyrepülése ( talán Szeged, ahol még viszonylag tartja magát ).
Miskolcon is katasztrófa a menetrend, meg Debrecenben is.
Az okokat értem, de a jelenlegi válságos időkben pont hogy a tömegközlekedés felé kéne terelni az embereket, az a fenntarthatóbb, nem az egyéni ( autós ) közlekedés, de hát ezekkel az intézkedésekkel pont ellenkező hatást érnek el.
#3: Úgy írjak, a trolik helyett javarészt buszok közlekednek.
#2: A villamosok helyett pótlóbuszok fognak járni, ugyanoda lehet eljutni velük.
Amúgy én sem helyeslem a döntést.
Hiába lehet ugyanoda eljutni a pótlóbusszal, mert közben harmadára ritkították a járatok számát. Hétvégén és hétköznap csúcsidőn kívül a villamosok 5 helyett 15, a trolik 10 helyett 30 percenként járnak. A buszok meg óránként, talán 1-2 fontosabb járat jár félóránként.
Budapesten kívül halott a tömegközlekedés magyarországon, Szeged és Pécs tartja még magát, de szerintem már nem sokáig. Mindeközben az árakat is budapesti szintre emelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!