Közlekedik még ilyen vasúti kocsi? Ha igen, hol?
Régen fővonali gyorsvonatokon 1. osztályú kocsik voltak termesek és az egyik oldalon négyes ülések voltak, a másik oldalon pedig kettes ülések. Kék színűek voltak. 2005-re már az összes 2. osztályú kocsi lett és pont a 2005-ös évben voltak belföldi expreszvonatok, amik szinte majdnem gyorsvonatok voltak, mert sok helyen megállt és ilyen kocsikból lettek kiállítva, majd ezek az expresszek megszűntek és gyors, sebes, személy vonatokon jártak. 2013-tól kezdték a felújításukat és folyamatosan felújítottak sokat belőle, szintén kék színű volt, de az oldalára fehér csík került, belül már nem piros, hanem kék színűek voltak az üléshuzatok. Biztos tudjátok melyikre gondolok. Az ülések alacsonyak voltak, mintha egy alacsony fotelben ült volna az ember.
Én egy éve nem látok egyet sem.
Közlekednek még, ha igen, hol?
Vagy leállították őket mint a fülkés bo és bko kocsikat?
erre gondolsz? sajnos manapság én se látok ilyesmit, nem tudom miért, elég sokat láttam selejtezve :(
A SzVÖR-ből kibányászott adatok alapján ezeken a vonaton találkozhatsz velük:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!