Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Közlekedik még ilyen vasúti...

Közlekedik még ilyen vasúti kocsi? Ha igen, hol?

Figyelt kérdés

Régen fővonali gyorsvonatokon 1. osztályú kocsik voltak termesek és az egyik oldalon négyes ülések voltak, a másik oldalon pedig kettes ülések. Kék színűek voltak. 2005-re már az összes 2. osztályú kocsi lett és pont a 2005-ös évben voltak belföldi expreszvonatok, amik szinte majdnem gyorsvonatok voltak, mert sok helyen megállt és ilyen kocsikból lettek kiállítva, majd ezek az expresszek megszűntek és gyors, sebes, személy vonatokon jártak. 2013-tól kezdték a felújításukat és folyamatosan felújítottak sokat belőle, szintén kék színű volt, de az oldalára fehér csík került, belül már nem piros, hanem kék színűek voltak az üléshuzatok. Biztos tudjátok melyikre gondolok. Az ülések alacsonyak voltak, mintha egy alacsony fotelben ült volna az ember.

Én egy éve nem látok egyet sem.

Közlekednek még, ha igen, hol?

Vagy leállították őket mint a fülkés bo és bko kocsikat?

2022. dec. 24. 23:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

erre gondolsz? sajnos manapság én se látok ilyesmit, nem tudom miért, elég sokat láttam selejtezve :(

2022. dec. 24. 23:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen. Ez az.
2022. dec. 25. 00:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Celldömölk környékén lehet velük találkozni.

[link]

2022. dec. 25. 00:14
 4/8 anonim ***** válasza:
27%
Ha komolyan érdekel, írj a Youtube-on a vasutas csatornásoknak. Pl.: Kuhár Bence,
2022. dec. 25. 00:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Kuhár Bence pont az elmúlt hetekben tett ki videót a témában , keresd meg a YouTube csatornáján.
2022. dec. 25. 08:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Selejtezés előtt általában még a Balaton északi parton huzigálják a régi vagonokat jópár évig
2022. dec. 25. 08:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezek a Metrowagonmas kocsijai...?
2022. dec. 25. 08:34
 8/8 anonim ***** válasza:

A SzVÖR-ből kibányászott adatok alapján ezeken a vonaton találkozhatsz velük:

[link]

2022. dec. 25. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!