Vonattal lehet úgy utazni, hogy Bécsen át Prágába leszállással?
Életemben nem voltam Bécsben, viszont januárban Prágába mennék. Sajnos tervem nincs, így ebben kérek segítségeteket!
Lehet úgy utazni, hogy elindulok Budapestről vagy Hegyeshalomról (szombathelyi vagyok) és elindulok Bécs onnan Prágába?
Mennyibe kerülne ez legolcsóbban? Milyen vonatot ajánlatok?
Válaszokat előre is köszönöm!
19L
Bécs és Prága között többnyire a RegioJet kínálja a legolcsóbb jegyet: regiojet.hu
A többi vonatokra akár az ÖBB, akár a ČD honlapján vehetsz jegyet online. Többnyire a cseh kicsit olcsóbb.
Szombathely és Bécs között Soproni átszállással érdemes menni, mert Budapest nagy kerülő, de még Hegyeshalom is. Ekkor Szombathely-Sopron között igénybe tudod venni a Magyarországi kedvezményedet, ha van. Sopron és Bécs között óránként jár vonat és osztrák belföldi jegyet lehet rá venni, mivel Sopron osztrák vasútállomás is.
A RegioJettel szoktam Bécsbe menni.
Letöltöd az appját a telódra és vásárolsz Pl. egy jegyet Bécsig, majd egy másikat néhány órával későbbi indulással Bécsből Prágába.
Ennyi.
A cseh vasút oldalán (cd.cz/en) is érdemes nézegetni a jegyárakat.
Egy találomra választott januári napon (január 19.) a RegioJetnél van még 11,9 €-s jegy, de inkább 15,9 €-ért, a České Dráhynál 374 koronáért árulják most a jegyeket, ami 15,39 €, vagyis nagyjából ugyanannyi a jegy Bécsből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!