BKV elektronikus jegy?
A felszállásnál be kell olvasni az ajtónál lévő qr kódot. Bent nincs kód.
Mi van ha egy telefonnal lefotózom a kódot, és ha jön ellenőr, a másik, appos telefonnal beolvasom a qr kódot?
Ez működik?
És ha előbb jön az ellenőr, minthogy ezt az egész ügyeskedést elő tudd adni egy mozgó járművön, tömegben, akkor mi van?
Ráadásul az érvényesítés időbélyegzéséből látszik, hogy az ellenőrzés kezdete után érvényesítetted a jegyedet.
Elèg béna ötlet, na :)
Hogy jön előbb?
Fent állok a buszon, látom ha felszàll, érvènyesítem. Kb akkor, mintha másik ajtón szálltam volna fel. 15 sec a differencia. Ezt megcsinálni kb. Pár másodperc.
Ha meg már fent van és ellenőriz, azt sem fogom észrevenni, nyilván. :D
"Fent állok a buszon, látom ha felszàll..."
Azt hogy látod? A homlokára van írva? Vagy már a megállóban egy nagy táblát tart, "én vagyok az ellenőr" felirattal? Felénk általában civil ruhában elvegyülnek és egyszer csak két megálló között kezdik el kérni a jegyeket, bérleteket. Általában nem is egyedül, hogy ne legyen idő, míg a jármű egyik feléből a másikig elér.
Nyilván papír alapú jeggyel is lehet machinálni, ahogy az általad leírt módszerrel is. Aztán vagy szerencséd van és van rá időd hogy ügyeskedj, vagy nincs. Megúszható, de nem 100%-os a módszered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!