Németország-Magyarország közötti utazásnál a Deutsche Bahn le tudja olvasni a MÁV-nál vásárolt elektronikus jegyet is?
Németországból utaznék Magyarországra, általában DB-nél veszem meg a jegyet, de most elgondolkodtam, hogy a MÁV-nál is megvehetném (online). Ilyenkor ezt a német kalauzok ugyanúgy le tudják csippantani? Eddig ha MÁV-tól vettem, akkor papíralapú, rendes jegyet vettem, így sosem merült fel még ez a probléma.
Légyszi olyanok válaszoljanak, akik csinálták már így, mert spekulálni én is tudok, köszönöm!
Köszönöm a válaszokat!
Igazából az aggodalom alapja annyi volt, hogy hallottam egy ismerősömtől, hogy az ő DB-nél vásárolt jegyét nem tudták a Mávosok becsippantatni, és ezért megbírságolták őket (később, hercehurca után, bizonyították, hogy érvényes jegy volt, így visszatérítették a bírság összegét).
Persze nem hiszem, hogy ilyen rugalmatlanok lennének a németek, csak biztosra akartam menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!