Van itt olyan, aki egyáltalán nem használja a tömegközlekedést? Ha igen, miért?
Nyáron egyszer ültem vonaton, idén ennyi volt a tömegközlekedés.
Helyben gyalog vagy biciklivel járok, nagybevásárolni vagy messzebb pedig autóval.
Németországban élünk, itt egyszerűen a munkaprogram és munkapont miatt nem opció a tömegközlekedés, ezért két autónk kell legyen, így nincs amiért tömegközlekedést használnunk, ami eléggé drága is, pl. egy Köln Dortmund csak oda vonatjegy 23 Euro, annyiból megjárom autóval oda vissza és nem kell bemennem Kölnbe.
A nyáron voltunk Budapesten, ott használtuk a tömegközlekedést (24 órás jeggyel) és pozitívan csalódtunk, késést nem tapasztaltunk mivel random buszokkal/metróval mentünk azok meg jöttek elég gyakran, legtöbbet 10 percet vártunk megállóban, bunkókkal nem találkoztunk, de biztos vannak, ahogy a forgalomban is.
Én egyáltalán nem tömegközlekedek. Van autóm, ha pedig közelebbi helyre megyek akkor gyaloglok.
Az autó nyilván drágább lesz hosszabb távon, de cserébe sokkal kényelmesebb, gyorsabb, nagyobb szabadságot ad, illetve az sem utolsó szempont, hogy én imádok vezetni, szóval egyáltalán nem teher.
Régebben rengeteget tömegközlekedtem, leginkább vonat, Bp-n BKV, ritkán távolsági busz. Hetente 20-30 órám ezzel telt.
Baromira elegem lett belőle, leginkább a sok gyökér és a tömeg miatt.
Városon kívülre kocsival járok, városon belül legtöbbször bicikli (melóhelyen van zuhanyzó, igy megtehetem), gyaloglás, itt a külvárosban néha megyek még kocsival bevásárolni.
Tömegközlekedés már kb havi 1 alkalom.
Bizonyos szintig szeretek tömegközlekedni, például amikor kéktúrát csinálom és lerakom az autót majd a "rajtba" utazom.
Én a betegségek terjedése miatt nem szeretem. A legtöbb fertőzőbetegséget tömegközlekedésen szedtem össze (vagy kollégáktól). Most is ha felszállok mindenki köhög, krákog.
Egyszer 4 napig túráztam esőben, havas esőben, semmi bajom nem volt. Felszálltam buszra, 20 perc alatt elkaptam valamit és olyan beteg lettem hogy 2 hétig feküdtem.
Ráadásul én szeretek vezetni, szeretem a magam kezében tudni a biztonságomat. Buszon sokszor érzem azt, hogy a sofőr nem éppen úgy vezet ahogy kéne, telefont nyomkod, majdnem elalszik, vagy csak idegbeteg állat. Egyszerűen magamban bízom.
Persze nyilván helyzetfüggő is, van ahova fél óránként jár vonat meg 10 percenként megy busz a belvárosba oda jobb a tömegközlekedés. De ha mondjuk ki akarsz jutni valahova messzebb akkor nem mindegy hogy 1,5 vagy 3-4 óra.
Hazafelé sem mindegy, hogy vonattal, busszal 4-6 óra utazásaim voltak, autóval háztól házig maximum 2 óra kényelmes tempóban.
Ráadásul én élvezem a függetlenséget, szabadságot amit az autó ad.
De például az otthonom kocsival 5-10 perc, tömegközlekedéssel 30 perc, gyalog meg 35. Szóval vagy autóval járok, mert napközben is kell a kocsi, vagy gyalogolok mert majdnem ugyanannyi idő alatt haza érek mintha a tömegközlekedést választanám.
Iskolas koromban buszoztam eleget... Amint lett jogsim, vettem egy robogot es azzal jartam. Akkor buszoztam csak ha rossz ido volt vagy ha ittam vagy tudtam hogy inni fogok alkoholt pl mentem buliba.
Aztan lett autom, utana meg tenyleg csak akkor ultem buszra ha buliba mentem, de volt amikor valaki vezetett, neha en, neha valaki mas aki aznap este nem ivott.
Ma meg mar azert sem buszozok mert kulfoldon elek es itt nem buszoznak az emberek. Van autonk, sot meg cegesautom is van.
Ha Budapesten jarok akkor buszozok, metrozok mert nem ismerem a varost, nehezkes a parkolas is. Ha a szuleimnel vagyok videken akkor meg csakis autoval kozlekedek.
Egyik haverom pl a szuleimtol 15 percre lakik kocsival, az mar egy masik falu. Busszal legalabb 40 perc lenne a gyaloglast is beleszamitva. Egy masik haverom szinten olyan 15 percre lakik, busszal lenne legalabb fel ora.
A busz raadasul keso este nem is megy mar. Van olyan varos vagy falu ahonnan mar 8kor elmegy az utolso busz hetvegen.
A fo ok amiert sem itt sem Magyarorszagon nem buszozok az az, hogy az autozas sokkal kenyelmesebb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!