Tényleg van olyan, hogy kocsiosztály különbözeti jegy?
2. osztályú jegyem van, viszont átszállásnál lekéstem a csatlakozásomat és a következő vonatra 1. osztályú helyjegyet vettem. Van pótjegy és helyjegy is. Viszont a kalaúz most mondta, hogy kellett volna ez a különbözeti jegy. Eddig sosem kérte senki, pedig utaztam már így, és az appban sem találtam, hogy hol tudnám megvenni.
Van ilyen? Ha igen, hol tudok legközelebb ilyet venni?
Miért kellett volna gondolnia? Ha a MÁV-nak lenne egy csöppnyi esze, akkor a helyjegy tartalmazná az első osztály felárát.
Miért feltételezné joggal? Rendszerint azok szoktak csak helyjegyet venni, akik nem is akarnak IC-n utazni, de nem jön más.
Valószínűleg egyszerűbb külön kezelni. A helyjegy fix áras, a pótjegy km-hez kötött, ahogy a kocsikülönbözeti jegy is. Pótjegy viszont nem kell minden IC-re, a helyjeggyel ellentétben.
Mondjuk ránézve az alkalmazásra, nagyon nem egyértelmű a dolog, hogy mit és hogyan kellene vásárolgatni, ha már jegye van az embernek, de egy következő vonattal szeretne menni első osztályon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!