Az Intercity vonatok 1. osztályán van külön WC helyiség vagy a mosdók megegyeznek és ugyanazt használja mind a két kocsiosztályon utazó személy?
Figyelt kérdés
Ezzel kapcsolatban nem találtam sehol semmilyen információt.
Köszönöm előre is a választ! :)
2020. aug. 31. 08:42
1/9 anonim válasza:
Ahol külön 1. osztályú kocsi van, ott alapvetően az abban a kocsiban utazók szokták használni, de ha mondjuk a
a szomszédos 2. osztályú kocsiban foglalt vagy vállalhatatlan allapotú a mosdó, nyilván átjárnak oda. Ahol meg egy kocsiban van 1. és 2. osztályú szakasz is, ott nyilván van vegyülés.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2020. aug. 31. 08:48
3/9 A kérdező kommentje:
De akkor jól értem, hogy wc tuti van, mármint ha nem is minden kocsiban, de az első osztályún biztos? Vagy minden kocsiban van? Igazából azért a tudatlanságom, mivel általában nem óriási távokon szoktam, utazni, így még sosem vettem igénybe a vonatos wc-ket. Most viszont elég messzire megyek és felötlött bennem a kérdés.
2020. aug. 31. 08:54
4/9 anonim válasza:
Szokott lenni altalaban minden vonaton wc.
5/9 subrette válasza:
Általában minden kocsiban szokott lenni legalább egy WC, de a távolsági vonatokon levő kocsikban inkább mindkét végén van.
6/9 anonim válasza:
Így már érthetőbb a kérdés. Nyugi, minden vonaton van wc, a darabszám az, ami változik. Elővárosi vonatokon 1-4 kocsira jut egy mosdó, távolsági vonatokon 1 kocsira 1-2.
7/9 A kérdező kommentje:
Rendben, ez távolsági lesz :)
Köszönöm!
2020. aug. 31. 15:04
8/9 anonim válasza:
Nem, van külön a fehéreknek meg a feketéknek!
lol
9/9 anonim válasza:
Hagyományos, kocsikból álló vonatokon minden kocsiban van egy vagy 2 vécé, motorvonatokon szerelvényenként csak 1 van általában, de az újabbakon (Flirt3, Kiss) már több van. Pl. egy Gemenc expresszen, ami Desiróval van kiállítva, csak 1 wc van, és az 1. osztályú szakaszból is oda kell menni. De a legtöbb távolsági vonat hagyományos mozdony + kocsik kombinációja, ott van külön T első osztályú kocsiban is, de nem tilos oda átjárni a többi kocsiból sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!