Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton lehet jegyet venni?

Vonaton lehet jegyet venni?

Figyelt kérdés
Most utazok hosszú idő után újra vonattal és az lenne a kérdésem ha felszálok a vonatra és megkeresek egy kalauzt(nem tudom hogy őt kell-e)vehete nálla jegyet?és ha igen többet kell fizetnem érte?köszönöm a válaszokat :D

2022. szept. 15. 17:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
CSak akkor, ha ahol felszállsz, ott a megállóban nincs jegypénztár.
2022. szept. 15. 18:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
De online is megveheted, mobiltelefonodon.
2022. szept. 15. 18:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de ha egyébként az indulási helyen volt jegypénztár vagy automata, akkor pótdíjat is perkálnod kell hozzá.
2022. szept. 15. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A pénztárnál kell jegyet venni, vagy automatánál. Ha nincs automata, és a pénztár is zárva van, akkor vehetsz kalauznál. Szóval a kalauztól való jegyvétel az csak a végső esetben okés, ha nincs más opció.
2022. szept. 15. 18:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A legegyszerűbb, ha letöltöd a telefonodra a MÁV applikációt és azon akkor is meg tudod venni, mikor felszállsz .

És olcsóbb is , mintha a jegypénztárnál vennéd meg.

Én évek óta így utazom, nem kell azon stresszelni, hogy mennyien állnak sorban jegyért, elérem e így a vonatot stb.

Amikor már látom, melyiket érem el, akkor megveszem rá.

Persze bankártya legyen nálad a fizetés miatt.

2022. szept. 15. 18:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vehetsz. 2600 a pótdíj, ha volt jegyvásárlási lehetőség a kiindulási állomáson.
2022. szept. 15. 22:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 2600 a pótdíj, ahogy előttem írták... nem tudtam eddig, de a mellettem ülő jegy nélkül szállt fel és neki mondta a jegyvizsgáló. Ide nemrég tettek automatát, aki nem megy be a váróba, nem is tudja, de ráteszik a 2600-at, mert az úgynevezett türelmi idő eltelt.
2022. szept. 16. 07:44
 8/8 robetko válasza:
50%
Ha normális a kalauz vehetsz a vonaton jegyet és pótdíjat se fog kérni. Erre felénk van hogy oda se jön a kalauz elkèrni a jegyedet.
2022. okt. 16. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!