Este 21 órakor,IC vonaton meg tudom venni a jegyet pótdíj megfizetése nélkül, ha a pénztár már régen bezárt az állomáson? (igaz,automaták vannak,amik működnek)
Tehát, ha jegy nélkül ilyenkor felszállok, tudok venni jegyet a kalauztól a nélkül, hogy megbüntetne? Pénztárak zárva voltak.
Vagy ez egyéni döntés a kalauztól, hogy büntet-e vagy simán ad jegyet ebben az esetben?
Ic vonat, de nem kell rá kötelezően hellyegy, elég a jegy mellé pótjegy is, ez olyan volt.
Én úgy hallottam, hogy most már meg lehet venni a kalauztól is a jegyet, nincs büntetés mellé! Helyes ez az infó?
"igaz,automaták vannak,amik működnek"
akkor ott kell megvenned
vagy a máv applikációban
Pedig a reggeli Balázs showban a rádióban azt mondta Rákóczi Feri, hogy meg lehet most már venni a jegyet a vonaton a kalauztól, büntetés nélkül.
Akkor rosszul tudja?
Minden esetben lehet venni a kalauznál jegyet, de ha a felszállás helyén van lehetőség pénztárból, automatából jegyet venni akkor pótdíjazni fog.
Ezért az a legjobb ha a MÁV appot használod. Ráadásul abban még kedvezményt is kapsz, 10%-ot.
A kalauz nem bíró, nem osztogat büntetést. Pótdíjat kell fizetned!
A lényegen persze nem változtat :) csak szokjuk már meg a helyes kifejezést.
7-esnek válasz.
Ugyanígy jártam múltkor este 9-kor. Pénztár zárva, automaták vannak.
A kalauztól vettem jegyet, büntetés nélkül. Rendes volt, adott. Igaz, az személyvonat volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!