Elektromos rollerrel mehetek az úton? Bicikli sávban kell menni?
Kizárólag kerékpársávban mehetsz.
Aki a járdán halad, az szabályt szeg. Ideje szétbüntetni a járdán kerékpározó , rollerező anarchistákat. Nemrég gázolt halálra egy kerékpáros egy a kapu alól gyanútlanul kilépő
nőt. Az unokámat majd elsodorta mellőlem egy ugyanilyen állat, holott a kezét is fogtam.
Nem szabályozzák, nem ellenőrzik, nem szankcionálják, amíg valaki a gyereke elütése okán szét nem kapja valamelyik anarchista tetűt.
Még mindig nincs szabályozva.
De a legépeszűbb, ha a kerékpárra vonatkozó szabályok szerint közlekedsz vele.
Akkor ha forgalmas az út, inkább a járdán menj, de extrém óvatosan és lehetőleg maximum 10-zel, 15-nél többel még akkor sem, ha veszélytelen.
Az nem autóút, hanem közút. Alapvetően ott kell menni, kivéve ha az járhatatlan, ez esetben a járdán mehetsz maximum 10 km/h-val.
Pl. egy macskaköves úton próbáltam menni ilyen rollerrel, de annyira rázkódott, hogy lehetetlen volt 5-nél gyorsabban menni, így inkább a járdán mentem 10-zel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!