Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Felhasználható az 1 órával...

Felhasználható az 1 órával korábbra szóló vonatjegyem az 1 órával későbbi vonatra?

Figyelt kérdés

Tudom hogy a jegy maga 24 órás.. De ha például nem érem el a 10 órási vonatot, csak a 11 órásit, de a 10 órásira van jegyem, attól nem kell újat vennem a 11 órásira igaz?

A 24 órás intervallum miatt.

#jegy #vonat #èrvényesség
2022. szept. 9. 08:13
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem helyjegyes, hanem sima 2. Osztaly, akkor sztem igen.
2022. szept. 9. 08:24
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Mezei vonatra, ami nem helyjegyes, nyilván igen. 4 óra időtartamra szól igazából a jegy. Abba a 4 órába kell beleessen az utazás elejétől a menetrend szerinti végéig....

Én pl ha autómatánál veszek jegyet a pár perc múlva induló vonatra, de az autómata felkínálja még az előző vonatot is, ami elvileg már elindult rég, akkor is sokszor a korábbira veszek, amirt már ugye lekéstem.

Mert van az, hogy késések vannak, nem indulnak el időben. Én meg ha sietek a pályaudvaron, mert nincs sok időm jegyet venni, akkor nem mindig nézem meg a táblát, hogy vannak-e késések.

És mivel volt már olyan, hogy vettem jegyet az 5 perc múlva induló vonatra, de kiderült, hogy késések vannak és még bent áll a korábbi vonat, én meg a korábbira szálltam.... és a kalauz akadékoskodott, hogy nekem a következőre van jegyem,,,, Hát azóta inkább mindig a korábbira veszek, ha feldobja a gép, mivel nekem az út belefér így is, úgy is a 4 órába.

Egyébként meg szemétség az egész, mert azért találták ki ezt, hogy adott vonatra szóljon a jegy, hogy a csalók ne tudják visszaváltani, ha nem jön a kalauz....

De az a baj ezzel, hogy így az ember nem tudja előre megvenni, ha nem biztos abban, hogy melyik vonatot sikerül majd elérnie... Nagyon sok vonatot késtem már le amiatt, hogy be kellett állnom jegyet venni. Holott korábban pl ha reggel leszálltam a vonatról, akkor még leszállás után beálltam jegyet venni estére, és felszálltam arra a vonatra, amit elértem. Ma ezt most már nem lehet megtenni, ha nem tudom a pontos időt, hogy mikorra érek ki.... Szóval ez az egész a csalók miatt csak szemétkedés a MÁVtól a becsületes utasokkal...

2022. szept. 9. 09:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A menetjegy 100 km alatt 4 óráig érvényes, 100 km felett másnap éjfélig, 200 km felett 2 nap stb.

A helyjegy, okosjegy csak az adott vonatra érvényes.

2022. szept. 9. 09:35
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

A 4 órás jegy tényleg parasztság, de a Volánbusznál már 10 évvel korábban is csak 2 órás volt a jegy, bár soha senki nem szólt érte, ha fél órával lecsúsztam róla. Szerencsére a mobiljegy ezen segített, mert az 30 napig jó, így betárazhatok belőle előre, nem tudom ez a papíralapúnál miért nem működik.

A csalók meg nemigen tudják visszaváltani a jegyet ha nem jön a kalauz, mert tudtommal csak olyan jegyet lehet visszaváltani aminek még nem kezdődött el az érvényessége, legalábbis online így van. Tehát ha érvényes jeggyel utaztál, azt hiába nem csipogta le a kalauz, már nem váltható vissza.

2022. szept. 9. 12:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy parasztság. Hányan, de hányan váltották vissza hazaérve az odaúti jegyüket - volt, hogy e népi sport miatt késtem le a vonatomat, mert a sok visszaváltós sunnyogó feltartotta a pénztárnál a sort.

Sokan nem tudják, hogy ingyen cserélhető a jegy, szóval ha megveszed előre, de mégsem tudod 4 óra pontossággal belőni , mikor utazol majd, akkor kell csak plusz sorbanállással tölteni az idődet - hacsak nem voltál olyan okos, hogy online vetted a jegyet.

Vonathoz kötve csak az okosjegy és a helyjegy van.

2022. szept. 9. 14:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
#5 de hazaérve hogy váltották vissza az odaúti jegyük, ha az érvényesség már elkezdődött? Ennyi kéne, hogy ha már elkezdődött ne lehessen visszaváltani és akkor maradhatna 24 óra az érvényessége, visszaváltani nem tudod, az meg elég ritka ha ugyanazon a napon kétszer mész ugyanabba az irányba. Ha meg mégis, az a 2-3 ember nem okoz akkora kárt, mint amikor egy egész vonat visszaváltja.
2022. szept. 9. 14:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell újat venned, ha viszont van helyjegyed, azt újból meg kell venni a másik vonatra. Az okosjegy pedig eleve bukó ilyen szempontból.
2022. szept. 9. 15:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, sőt ha 100 kilométeren belüli jegyet veszel, mondjuk Kőbányától Szolnokig, még akkor is érvényes, ha Ceglédig elmész és ott szállsz át. 4 órán belül. A helyjegy persze kivétel.
2022. szept. 9. 21:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem pót- vagy helyjegyes járat akkor igen, de az hogy meddig tudod felhasználni, az fel van tüntetve a jegyen.
2022. szept. 17. 00:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!