Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Sánta embernek kötelező...

Sánta embernek kötelező átadni az ülőhelyet?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel buszoztunk és később felszállt egy 30körüli férfi mankóval. Csak egyetlen mankója volt és nem volt gipszben a lába, és rendesen 2 lábon állt, csak sántított. Pont mellettünk ácsorgott és kb 1perc múlva az előttünk ülő öregasszony hangosan odaszólt, hogy "üljön le fiatalember a helyemre, mert azokra (ránk) hiába vár, hogy átadják a helyüket" Végül nem fogadta el, mert 1 megálló múlva leszállt, de már elég kellemetlenül éreztem magam a öregasszony miatt, mert a buszon mindenki minket nézett.

2022. szept. 8. 13:12
 1/9 anonim ***** válasza:
94%

Nem kötelező, ahogy a várandós kismamának sem kötelező, csak ha egyebként egészséges vagy, akkor ordas nagy parasztság.

Persze az öregasszony is tahó volt a megjegyzése miatt.

2022. szept. 8. 13:15
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

A nyanya tényleg tahó volt

Akik meg bámultak ugyan úgy átadhatták volna..

Természetesen nem kötelező

Senkiről sem tudható külsőre hogy nem e volt bármilyen sérülése vagy műtéte..

2022. szept. 8. 13:18
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az öregasszony egy kicsit bunkóbb volt a kelleténél, de szerintem összességében igaza volt.
2022. szept. 8. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
A néninek volt igaza, paraszt vagy.
2022. szept. 8. 13:20
 5/9 anonim ***** válasza:
81%

"Senkiről sem tudható külsőre hogy nem e volt bármilyen sérülése vagy műtéte.."

Azért amikor látod, hogy valaki igen fürgén pattan mondjuk fel- és leszálláskor, akkor elég nehéz róla elképzelni, hogy sérülés vagy műtéti heg miatt kell vigyáznia.

2022. szept. 8. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Voltam én is lesérülve úgy, hogy mankóznom kellett. A többség gyorsan lereagálja a helyzetet, de amikor nem, akkor is egy kérdő tekintet vagy esetleg egy “ne haragudj…” (idő nem volt befejezni a mondatot) máris segített. És persze az, hogy megköszöntem a helyet.

Illik átadni a helyet, hacsak nem vagy magad is sérült, beteg, esetleg extrém fáradt, gyenge. Ez nyilván nincs mindig rád írva, így előfordulhat , hogy valaki bunkónak tart, ha nem ugrasz fel. Ez ilyen.

Mindenesetre ha te fogsz sántítani, én tuti igyekezni fogok segíteni és átadni a helyemet. Ez így működik jól és egészségesen egy társadalomban.

2022. szept. 8. 13:49
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Nem kötelező, de azért illik.

A kotnyeles öregasszony viszont ne pofázzon bele, semmi köze mások dolgához.

2022. szept. 8. 15:20
 8/9 anonim válasza:
100%
Mióta tudok járni, sántítok, senkitől se várom el, hogy átadja a helyét, sőt, én szoktam olyannak, aki idős, vagy tényleg nehezen mozog/műtétje volt. Azért az öregasszony megjegyzése tapló volt.
2022. szept. 25. 18:34
 9/9 anonim válasza:
100%

Amikor elvesztettem a lábam, egy darabig mankóztam.

Azért a csonkot látva - mármint az üresen felhajtott nadrágszárat - sokan átadták a helyet.

De ha 1-2 megállót mentem, akkor nem ültem le.

2022. szept. 30. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!