Sánta embernek kötelező átadni az ülőhelyet?
Nem kötelező, ahogy a várandós kismamának sem kötelező, csak ha egyebként egészséges vagy, akkor ordas nagy parasztság.
Persze az öregasszony is tahó volt a megjegyzése miatt.
A nyanya tényleg tahó volt
Akik meg bámultak ugyan úgy átadhatták volna..
Természetesen nem kötelező
Senkiről sem tudható külsőre hogy nem e volt bármilyen sérülése vagy műtéte..
"Senkiről sem tudható külsőre hogy nem e volt bármilyen sérülése vagy műtéte.."
Azért amikor látod, hogy valaki igen fürgén pattan mondjuk fel- és leszálláskor, akkor elég nehéz róla elképzelni, hogy sérülés vagy műtéti heg miatt kell vigyáznia.
Voltam én is lesérülve úgy, hogy mankóznom kellett. A többség gyorsan lereagálja a helyzetet, de amikor nem, akkor is egy kérdő tekintet vagy esetleg egy “ne haragudj…” (idő nem volt befejezni a mondatot) máris segített. És persze az, hogy megköszöntem a helyet.
Illik átadni a helyet, hacsak nem vagy magad is sérült, beteg, esetleg extrém fáradt, gyenge. Ez nyilván nincs mindig rád írva, így előfordulhat , hogy valaki bunkónak tart, ha nem ugrasz fel. Ez ilyen.
Mindenesetre ha te fogsz sántítani, én tuti igyekezni fogok segíteni és átadni a helyemet. Ez így működik jól és egészségesen egy társadalomban.
Nem kötelező, de azért illik.
A kotnyeles öregasszony viszont ne pofázzon bele, semmi köze mások dolgához.
Amikor elvesztettem a lábam, egy darabig mankóztam.
Azért a csonkot látva - mármint az üresen felhajtott nadrágszárat - sokan átadták a helyet.
De ha 1-2 megállót mentem, akkor nem ültem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!