NTBS kérdése:
Miért nem tudnak az emberek az IC-ken a helyükre ülni?
Figyelt kérdés
2022. aug. 25. 18:50
11/21 anonim válasza:
#10 Nem egészen. Minden esetben ott ülök, ahová a helyjegyem szól.
Akkor is, ha előzőleg valaki odaült.
12/21 anonim válasza:
Jól van 9-es, akkor lihegj ott mások fülébe, miközben a fél vonat tök üres. Hagyjuk már.
13/21 anonim válasza:
#12 Kérlek, tedd meg azt a szívességet mindnyájunknak, hogy nem tömegközlekedsz, ugyanis nem vagy elég intelligens ahhoz, hogy az alapvető szabályokat átlásd. Ezzel a mentalitással egy autó vagy kerékpár sofőrjeként is nagy veszélyt jelentenél a többi közlekedőre, ezért legcélszerűbb lenne, ha legfeljebb hivatásos sofőrrel utaznál A-ból B-be.
14/21 anonim válasza:
Mert Debrecen és Hajdúszoboszló között nem kell pót és helyjegy, a szabadon maradt helyre lehet leülni e szakaszon. De, ha neked oda szól a helyjegyed, ahol ülök, akkor felállok és természetesen átadom a helyet neked.
15/21 anonim válasza:
Ahhoz 2-nél több agysejt kellene, amivel a legtöbb ember nem rendelkezik.
16/21 anonim válasza:
Nem tudom most hogy van, de régebben Nyíregyháza-Debrecen viszonylatban volt kedvezményes helyjegy.
Sokszor megesett, hogy Nyíregyháza-Budapest viszonylatra nem kaptam helyjegyet, mivel Nyíregyháza-Debrecen szakaszra lefoglalták. Ott leszállt a többség, és fél vagonnyi helyek maradtak üresen.
Azt nem tudom, a rendszer ezt hogy kezeli, lehet a Nyíregyháza-Debrecen helyre kiad új helyet Debrecen-Budapest viszonylatra is. Így ha leülök akkor nagy eséllyel valaki más helyén fogok ülni.
17/21 anonim válasza:
#16 Ja, ez annyira bosszantó! Nem pont ezen a viszonylaton, de többször előfordult már, hogy lemaradtam az IC-ről, csak azért mert őkényelmességük nem vállalta be a 35 perces utazást a 25 perces helyett.
18/21 anonim válasza:
mert a 11-es ülés ugyanoda visz, mint a 38-as, és hacsak a tulajdonos nem ragaszkodik a saját helyéhez (amit természetesen kérésre átadok), akkor miért ne ülnék másik helyre, főleg ha lehet arra a helyre nem is adtak el jegyet, amit elfoglaltam?
19/21 anonim válasza:
Ilyen van és ne hülyézzék le, mert a Balatonnál is így jártam. Tapolca és Balatonakarattya közötz helyjegy nélkül vehetö igénybe. Ez rohadt jó volt addig, amíg a helyjegyesek oda nem ültek jogosan,és állhattam füredig. Több ilyen IC is van. Én ezt a dolgot nem támogatom, de a MÁV tudja...
20/21 anonim válasza:
Most ülök az 5 perc múlva induló Tokaj IC-n és szakadok 😂😂😂 Fenn ülök tíz perce, azóta folyamatosan a siránkozást hallgatom különböző személyektől, mert jóképességűek elfoglalták a helyeiket. Elképesztő ez a dilletantizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!