Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kinek jó ez a felhajtás a...

Kinek jó ez a felhajtás a kettes villamos körül?

Figyelt kérdés
Úgy látom, hogy a fővárosnak fontosabb a Haller, illetve Mester utca lakossága, mint teljes Soroksár lakossága, akinek a 2-es villamos az egyetlen lehetőségük a belvárosba való eljutásra.
2022. aug. 25. 11:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Mi fáj neked pontosan?
2022. aug. 25. 11:28
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Soroksárra hév is jár, meg számos buszjárat. Mi a valódi bajod ezzel?
2022. aug. 25. 11:37
 3/16 anonim ***** válasza:
69%
Mi van a kettes villamossal? Ritkították volna? Mert én nem vettem észre.
2022. aug. 25. 11:38
 4/16 anonim ***** válasza:
91%

[link]

Szerintem az a baja, hogy a 2M gyakrabban jár, feltételezhetően a 2 kárára. De ez nem a Haller és Mester utcai lakók miatt van, hanem metrópótlás miatt. A Nagyvárad téren ugyanis nem áll meg a metró.

De indult egy 2B járat is, amire szintén átszállhatsz, igaz kicsit lassabb.

2022. aug. 25. 11:48
 5/16 A kérdező kommentje:

"De ez nem a Haller és Mester utcai lakók miatt van, hanem metrópótlás miatt."

Azaz Budapesten minden a metrópótlásnak van alárendelve, és minden más járat közlekedését ez határozza meg?

2022. aug. 25. 11:58
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
#6: igen. Ezért van gyakorlatilag lezárva a pesti belváros az autósok elől. abuszok is csak állnak a dugóban emiatt
2022. aug. 25. 13:24
 7/16 anonim ***** válasza:
94%

Igen. Mivel a metró egy fő gerincvonal és lényegesen nagyobb forgalmat bonyolít, így ez szerintem természetes, hogy más járatokat alárendelnek neki.

Egy metrópótlás nem egyszerű feladat. Nem lehet olyan megoldást találni, ami mindenkinek tökéletes.

De egyébként meg csúcsidőben most is 5, napközben meg 10 percenként jár a 2-es, szóval nem igazán érzem át a problémádat.

2022. aug. 25. 14:15
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Össze kell spórolni egy autóra, akkor kevesebb ok lesz hisztizni.
2022. aug. 25. 14:26
 9/16 A kérdező kommentje:

Jó, akkor már értem miért szar a budapesti tömegközlekedés. Mert mindent a legnagyobb forgalmú tömegközlekedési eszköznek rendelnek alá, akkor is ha semmi köze hozzá.

2022. aug. 25. 14:31
 10/16 anonim ***** válasza:
91%

#12: szerinted szar, mert pont a "te járatodat" ritkították.

Ha viszont a metrópótlás lenne ritkább, akkor sokkal több ember szerint lenne szar.

Ez egy ilyen helyzet, a bkk-nak döntenie kellett, hogy melyik kezébe harap. Így döntöttek, remélhetőleg szakmai alapokon és nem hasraütésszerűen.

2022. aug. 25. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!