Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire jogszerű a büntetés?

Mennyire jogszerű a büntetés?

Figyelt kérdés

Szegeden utaztunk fiatalkorú (!) testvéremmel pénteken este fél nyolckor. 72 órás bérletünk lejárt (mi nem tudtuk), ezért leszállítottak. Mivel nem tudtuk helyszínen rendezni a büntetést, felvették az adatainkat (személyi és lakcím). 18 év alatti testvéremmel aláírattak egy papírt, velem, a felnőttel, nem.

Ez esetben mennyire jogszerű a büntetés kifizetése? Szülő és/vagy gondviselő, illetve én sem járultam hozzá az adatai felvételéhez. Meg is kérdezték, hogy melyikünk az idősebb.

Az egyik ellenőrön volt testkamera.

2022. aug. 5. 20:46
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Kérem, aki nem tud választ írni, az ne kommenteljen.

Mivel nem voltam még ilyen helyzetben, azért fordultam az oldal látogatóihoz, hátha tudnak felelni a kérdésemre. Szerintem teljesen normális, ha az ember tudja és meri felülírni a "parancsot". Nem íratták alá velem a papírt, ergo érvnyes-e a büntetés?

Nem kérek elnézést azért, mert nem törődöm bele a helyzetembe. Úgy gondolom, hogy amíg én a közlekedési szervezetet károsítom egy oldalról, addig engem megbüntetnek három másikról.

Nem vagyok egy abszolút erkölcsi morál, ezért úgy bánok a társadalommal, ahogy az bánik velem.

Egyébiránt ez az oldal nem az ítéletekről szól, a tagoknak semmi joguk sincs ítélkezni felettünk (azt pedig kikérem magamnak, hogy a testvéremre megjegyzést tegyenek!). Nem hinném, hogy a kommentelők sosem szegték meg a szabályokat.

2022. aug. 8. 09:17
 12/15 anonim ***** válasza:
#11 csak próbálod megúszni a bliccelést, mint sokan mások. Persze tudom, meglepett, hogy egy 72 órás elnevezésű bérlet le tud járni. Pontosan egyébként milyen "három másik oldalról" fognak téged megbüntetni? Az kit érdekel, hogy te mit kérsz ki magadnak? És igen, előfordul, de akkor pattogás illetve kiskapuk keresése helyett befizetem.
2022. aug. 8. 09:21
 13/15 anonim ***** válasza:

11. A kérdésesed megválaszoltuk: igen, jogszerű volt. Pont. És a kérdésed betű szerint úgy szól, hogy „Ez esetben mennyire jogszerű a büntetés kifizetése? ” - csak az lenne a jogszerű.

Most azt írod, nem foglalkozol azzal, hogy mi jogszerű és mi nem. Vagy csak a neked kedvezőkkel foglalkozol?

A tagok (?) nem minősíthetnek téged, de te a többieket igen? Fura egy elgondolás.

2022. aug. 8. 09:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Ezért tuti le leszek pontozva, de ne engedj a közlekedési cég zsarolásának! Amikor te nézed be véletlenül a lejáratot kegyetlenül pótdíjaznak, de ők büntetlenül késhetnek, kimaradhat a járat, ha kompenzálni kéne azon 30 napig ülnek. Ne hagyd magad, alkalmazzátok mindketten az alábbi trükköt:

Ha valakitől tudsz szerezni a büntetés napján érvényes (most már lehet lejárt) használt bérletet, ami kitöltetlen, vagy ügyesen eltávolították róla a sorszámot, azt megveszed tőle, bemutatod utólag és egy kis összeg fejében törlik a pótdíjat. A BKK-nál csináltam ezt 2013-ban, amikor még nem nyomták rá hőpapírra a sorszámot, bár a Volánbusz által kiadott BKK bérlet még mindig manuális, így azzal még meg lehet ezt csinálni, csak ritkábban beszerezhető, mert nem veszik annyian ezt a fajtát. Szegeden bár csak jegyeket vettem, az a klasszikus papír, így gondolom a bérlet is az, így viszont könnyen eljátszható ez. Keress valakit akinek van ilyen bérlete, kapard le róla a sorszámot, írd rá a tiéd és mutasd be! Köcsög egy banda mind, megérdemlik! Vagy ha ezt nem tudod megoldani, a befizetett pótdíj összegének az erejéig blicceld vissza. A Volánnál csináltam ezt amikor a maszkkal b@sztattak, megvettem, de leblicceltem az árát.

2022. aug. 8. 09:30
 15/15 anonim ***** válasza:
14. Te most arra biztatod, hogy olyan bűncselekményt kövessenek el, ami miatt börtönbe kerülhet. Gratulálok!
2022. aug. 8. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!