A kérdésem a Pécsen belüli tömegközlekedéssel és a TükeBuszokkal kapcsolatos?
Tehát szeptembertől Pécsen fogok az ETK-n tanulni és gondban vagyok a tömegközlekedéssel városon belül, mivel eddig egy kisvárosban laktam így még nem szoktam hozzá és lehet a kérdéseim értelmetlenek olyanok számára akiknek ez szerves részét képzi a napjaiknak, de kérlek segítsetek pár dolgot tisztázni.
1. Tehát Pécsen belül csak TükeBuszok járnak?
2. A buszon válthatom meg a jegyem vagy csak online? Illetve hogyan érvényesíthetem őket?
3. Ha bérletet veszek azt csak egy adott vonalon használhatom, vagy minden TükeBusz járatán?
19 L. Várja szíves segítségeteket. :)
Vannak távolsági buszok is a buszpályaudvaron.
Lehet venni jegyet a sofőrtől is, csak jóval drágább.
350 ft árustól, 500 a sofőrtől (legalábbis amikor utoljára Pécsen voltam, így volt)
A tükebusz kb ugyanaz mint a Pesti bkv... veszel egy bérletet, és bármelyik buszon használhatod. (kivéve a távolságikat)
Még ilyen nyomkodós vackok vannak szerintem, de tuti találsz appot is, amivel csak bescanneled a jegyet, és jó vagy.
(Én Pécsről költöztem Pestre az egyetem miatt)
Bérletet vegyél mindenképpen, az a legolcsóbb.
Azt meg csak fel kell mutatni.
Csak sikerült összeírnom mindent xd
Pécs belső, helyi közlekedését a Tükebusz látja el, de ezen kívül a Volánbusz regionális járatai is kiszolgálják azokat a kieső területeket, amelyek a városból kivezető utak mentén vannak és útbaesnek a regionális buszok útvonalán.
De neked igen jó eséllyel csak a Tükebuszra lesz szükséged.
Jegyet mindenképp érdemes elővételben venni pénztàrban, viszonteladóktól vagy online. A buszvezetőtől is vehetsz, de az határozottan drágább.
A bérletek összvonalasak, a teljes Tükebusz hálózaton érvényesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!