Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek is megnőtt a...

Szerintetek is megnőtt a maszkot viselő emberek száma a tömegközlekedésen?

Figyelt kérdés

Vidéki nagyvárosról van szó. Nagyjából olyan arányban látok embereket maszkkal, mint a maszkviselési kötelezettség eltörlését követő 1-2 hétben, amikor néhányan még óvatosak voltak, tehát kb. az utasok 5-10%-án.

Mi ennek oka? Más is így látja?

2022. jún. 22. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Nemtom, 20 éve nem tömegközlekedek.
2022. jún. 22. 18:58
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

Pesten én általában 1-2 emberen szoktam látni, de ők is általában vagy idősek, vagy külföldiek.

Nem tűnt fel, hogy az utóbbi 1-2 hétben megugrott volna.

2022. jún. 22. 19:23
 3/9 anonim ***** válasza:
98%

Nekem se tűnt fel.

Ma rengeteget voltam emberek között. A BKV-n senkin nem láttam. De az állatkertben egy fiatal nőn kettő is volt...

De lehet hogy ő beteg, így viszont tisztelet neki, hogy felvette.

2022. jún. 22. 20:19
 4/9 anonim ***** válasza:
81%

Én relatív sok emberen látok, idősökön rendszeresen, de például a kínaiak is (Kőbányán sok van) hordják rendszeresen.

Amikor influenzás, beteges szezon van akkor én is fel szoktam venni nagy tömegben.

2022. jún. 22. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:
27%

Az emberek jó része hallgat rádiót, nézi a nyugati tévéket, melyekből kiderül, hogy tanácsos maszkot hordani...a koronavírus sohanem fog elmúlni, ez már a miénk. Viszont itt a majomvírus..ez nem halálos, csak kellemetlen, undortkeltő, visszataszító..

Azt sem árt tudni, hogy például az általános maszkviselés csökkentette az influenzás megbetegedéseket. Ahol lakom, itt például nem volt.

Sajnos az ilyen kérdés előfordul, de ez inkább a napi tájékozatlanságból fakad.

Kell a maszk, és ettől már nem szabadulunk.

London néhány zártabb helyén, ahol bevándorlók élnek, felütötte fejét a gyermekbénulás..(mai hír)

2022. jún. 22. 20:39
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

Csak a magam részéről:

Pár hónapja 4 napos hosszú hétvégét végig kéktúráztam. Volt eső, havas eső, hideg szél, leizzadva mentem a hidegben, stb. Semmi bajom nem volt.

Utána napokban felszálltam buszra, ahol azt vettem észre, hogy szinte mindenki krákog, köhög a nagyvilágba. Aznap este már éreztem, hogy kapar a torkom, másnapra ki is dőltem.

2022. jún. 22. 20:42
 7/9 anonim ***** válasza:
17%

Igazából miért zavar téged?

Amúgy én azt tanultam a járványból, hogy abszolút nem elviselhetetlen fél órán keresztül maszkot hordani, amíg tömegközlekedek. Valóban megvéd betegségektől (nem feltétlen covid, de amióta a maszkozás megy télen nem nyaltam be se influenzát, se más hasonlót, pedig előtte azért a legtöbb télen becsúszott valami), illetve ha büdös van az adott tömegközlekedési eszközön (amin sajnos nem ritka), akkor kifejezetten kellemes felvenni a maszkot.

2022. jún. 22. 21:23
 8/9 A kérdező kommentje:

#7 Félreérted, egyáltalán nem zavar, csak furcsának találtam.

Sőt, örülök neki, hogy ma már egyesek szabad akaratukból hordják - nem is olyan régen még nem volt választási lehetőségünk, hanem ránk kényszerítették a dolgot.

2022. jún. 23. 07:14
 9/9 anonim ***** válasza:
45%
Pesten még mindig szoktam látni egy-két birkán. Nagy az isten állatkertje.
2022. jún. 24. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!